Han blir ny ordförande i kommunstyrelsen

Kommunalrådet Tomas Johansson (M).

Senast uppdaterad den 25 februari 2016

- Det känns stort att få det här förtroendet.
Det säger Hyssnabon Tomas Johansson (M) som den 1 april tar över som kommunalråd efter partikollegan Margareta Lövgren.

Han beskriver sig själv som en samarbetspolitiker som tycker att det är viktigt med öppenhet och kommunikation.
- Det blir en stor utmaning att efterträda Margareta Lövgren, som har gjort ett fantastiskt fint arbete. Vi är lite olika som människor, men jag är precis som Margareta bra på att lyssna på andra och det är en viktig egenskap som kommunalråd.
Tomas Johansson blev Markbo 2004, bor sedan dess i Hyssna, och fick sitt första politiska uppdrag i kommunen 2005.

Ljus framtid för Mark

Och som kommunstyrelsens tillträdande ordförande målar han upp en ljus framtid för Marks kommun, med stora möjligheter till fortsatt tillväxt.
- Ja, vi har en ekonomi i ordning och reda, kommunen är välskött och vi har ett mycket bra geografiskt läge. Men vi behöver få mer fart på nybyggnationen, för att få fler människor att vilja flytta till Mark behövs det fler bostäder. Dessutom är det viktigt att satsa på arbetsmiljön för kommunens anställda, vi vill att människor både ska vilja bo och arbeta i kommunen.
Förutom förtroendeuppdragen i Marks kommun är Tomas Johansson ledamot i regionfullmäktige och i Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund. Dessutom kommer han att ta över Margareta Lövgrens post som ordförande för kommunens koncernbolag Spinnerskan i Mark AB. 

Publicerad av: Marks kommun