Har du sett de vackra stolarna och blomlådorna på Mor Kerstins torg i Kinna?

Senast uppdaterad den 23 augusti 2022

Uppförandet av stolar och blomlådor är ett första steg i att börja genomföra Målbild Kinna centrum 2030. På sikt kommer torget utvecklas och byggas om helt. Idén gällande stolarna kommer från Lisa Heller som är stadsarkitekt och Rebecca Wårfors som arbetar som parkingenjör. Sedan har man låtit Naturvårdslaget designa och bygga de gigantiska möblerna.

Vi sprang på Mario Larsson och Ola Zell från Marks kommuns Naturvårdslag, mitt under arbetet på torget. 

 – Det har varit ett kul projekt där vi i Naturvårdslaget har varit med från början. Tiden sprang ifrån oss lite, så det är bland annat lite färre blomlådor än vad som var planen från början, men i slutändan blev det ju bra, menar Ola och Mario.  

– Både politiker, tjänstemän och handlare vill att detta ska vara yta som människor vill hänga och trivas på. Då behövs färg, form och grönska, säger Rebecca Wårfors.  – Vi är otroligt peppade inför att se vad vi kan skapa i centrum i framtiden.   

Arbetet fortsätter nu i höst med förstudier och dialog med många olika parter kring vad man vill med Kinna centrum. Detta med erfarenheter som man samlat på sig under torgprojektet.   

 – Enda smolket i bägaren är kanske att färgen inte riktigt håller vad den lovar, så det är lite skavt. Vi har dock en dialog med färgleverantören för att försöka fixa det, konstaterar Ola Zell. 

 – Skriv också att det är den lilla på bilden som byggt det mesta. Den långe har mest tittat på, ler Mario.  

 Mothugget från Ola kommer snabbt: – Nej du. Det är precis tvärtom! 

Skrattande kommer de sedan överens om att det är Naturvårdslaget som skött bygget av de flera hundra kilo tunga möblerna tillsammans. 

 

Publicerad av: Marks kommun