Hon är Marks nya kommundirektör

Lillemor Berglund Andreasson , ny kommundirektör i Mark från första oktober i år.

Foto: Lillemor Berglund Andreasson, Marks nya kommundirektör.

Senast uppdaterad den 18 juni 2021

Markbon Lillemor Berglund Andreasson är Marks nya kommundirektör, efter att rekryteringen nu slutförts.

Hon kommer närmast från tjänsten som förvaltningschef för Vård & Omsorg i Kungsbacka kommun.

49-åriga Lillemor Berglund Andreasson har tidigare haft en rad olika chefsuppdrag i andra kommuner i Västsverige, bland annat som tillförordnad kommundirektör i Kungsbacka.

Hon tillträder sin nya tjänst 1 oktober i år.

Varför sökte du tjänsten?

- Marks kommun lockar eftersom det är en spännande och attraktiv tillväxtkommun med fokus på att skapa ett hållbart samhälle att verka och leva i genom dialog och medskapande. Dessutom bor jag och har mina rötter i Marks kommun, säger Lillemor Berglund Andreasson

Vad har du för förväntningar på uppdraget?

Min uppgift är att förverkliga de politiska målen och att se till vi kan möta den tillväxt som finns och det finns mycket bra som redan är gjort som vi kan arbeta vidare med, säger hon och fortsätter:

- För mig är det viktigt med vår demokrati där invånare, företagare och medarbetare känner tillit till den offentliga verksamheten. Jag tror att tilliten byggs genom involvering i utvecklingen och att jobba tillsammans, det skapar ett viktigt engagemang som leder till ett samhälle som man värnar att ta hand om. Det är viktigt med stoltheten och ambassadörskapet för den kommun man lever, bor och verkar i.

- Jag ser med spänning fram emot att börja jobba här med de utmaningar som finns, avslutar hon.

Glada över rekryteringen

Jessica Rodén och Tomas Johansson, kommunstyrelsens ordförande (S) respektive vice ordförande (M), är glada över rekryteringen.

- Det känns jättebra att ett enigt kommunstyrelsens arbetsutskott (KSau) fattat beslut om att anställa Lillemor. Lillemor har erfarenhet av att jobba i en politiskt styrd organisation med nämndstruktur och tycker om att jobba i demokratins tjänst. Hon beskrivs som en ärlig och rak person som vill vara en del av samhällsbygget, där kommunens invånare och medarbetare är lika viktiga.

- Lillemor bor i Mark vilket såklart känns jätteroligt. Det och mycket annat gör att KSau landat i att hon är den person vi vill göra framtidsresan tillsammans med, säger Jessica Rodén.

Tomas Johansson instämmer:

- Lillemor har en stor erfarenhet från kommunal verksamhet och kombinerar stabilitet och utvecklingsfokus på ett mycket bra sätt, säger han.

Publicerad av: Marks kommun