Hon blir ny kommunikationschef

Bild på Helen Rosenberg. Foto: Magnus Larsson

Foto: Helen Rosenberg. Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 29 maj 2023

Efter två år som tillförordnad chef är det klart att Helen Rosenberg blir kommunens nya kommunikationschef.
– Det har varit jätteroligt att få utveckla kommunikationen och vår enhet, så jag är glad att jag får fortsätta.

Hon konstaterar att kommunens kommunikationsarbete kommit en bra bit på vägen de senaste åren.

– Vi kan till exempel se att vi jobbar mer proaktivt utifrån våra mål och vår vision. Vi har kommit långt i arbetet med att ta fram en ny webbplats och vi har varit med om att ta fram kommunens vision.

Samtidigt återstår mycket arbete.

– Ja, vi har mycket kvar att göra, inte minst skapa goda relationer både med de vi är till för och internt. Genom en god kommunikation blir vi bättre på att ta tillvara våra resurser, men även på att skapa bra relationer och därmed en bra arbetsmiljö.

Viktigt att berätta om vad vi gör

Helen Rosenberg pekar på de prioriterade målen Bästa företagarkommun och Bästa barnkommun som extra viktiga.

– Vi vill att företagare och markbor ska ha en god insyn och förstå vart skattepengarna går. Därför är det jätteviktigt att berätta om vad vi gör inom kommunen.

Ny enhet ska utveckla bemötandet

Framöver kommer kommunikationsenheten och kontaktcenter att slås ihop till en ny enhet.

– Det finns en stor utvecklingspotential inom bemötande som jag ser fram emot att vara med och utveckla. Kommunikation handlar ju inte bara om vad vi skriver utan hur vi pratar med människor och där har kontaktcenter en viktig roll.

Du har jobbat som kommunikationschef i två år. Vad tycker du om jobbet?

– Det är spännande och väldigt varierat. Kommunikation är en del i allt vi gör så vi blir ofta inblandade i litet av varje.

– Vi har mycket engagerade och duktiga medarbetare i Mark som gör bra insatser varje dag. Ibland kan det vara lätt att du fastnar i din bubbla och glömmer bort att andra runtomkring inte alltid vet eller förstår vad du gör. Här tror jag det är viktigt att vi påminner varandra om att berätta på ett trevligt sätt vad som händer. Engagemang, utveckling och omtänksamhet går hand i hand.

Vill fokusera på arbetet tillsammans i Mark

Hur tror du det kommer att märkas utåt att just du är kommunikationschef?

– Jag är väldigt relationsorienterad och vill fokusera på arbetet tillsammans, inte bara inom kommunens organisation utan även tillsammans med andra aktörer. Sedan är jag noga med att vi utgår från de beslut och riktlinjer som fattats. Jag har en roll i att värna om demokratin och omsätta politiska beslut till handling.

Förstå den du pratar med

Helen Rosenberg är född, uppvuxen och bosatt i Mark. Hon ser fördelar med det i rollen som kommunikationschef.

– Jag har ju god lokalkännedom, har varit engagerad i föreningslivet och kan historiken. Men framförallt tror jag det är en fördel att när man ska kommunicera på ett bra sätt måste man också förstå vem man pratar med.

Träning och trädgårdsarbete står högt på listan över fritidssysslor, förutom umgänget med familjen och vänner.

– Jag har inga ambitioner att bli botanist och vet inte vad alla blommor heter. Jag tycker om att gräva, plantera och se saker växa.

Till sist, vad önskar du just nu?

– Jag ser fram emot att fortsätta tillsammans-arbetet som bubblar överallt inom kommunen och att vi fortsätter att utvecklas framåt.

Publicerad av: Marks kommun