Idolfest i Mark – kom och se Idolerna live i Kinna!

Senast uppdaterad den 6 december 2023

Det är dags för årets topp tre från Idol att dra på vinnarturné. Saga Ludvigsson från Örby och två av hennes Idolkompisar kommer därför till Kinna på lördag klockan 15 för att uppträda live.

Den sjuttonåriga Saga Ludvigsson från Örby har gjort stor succé i TV4:s musiktävling Idol. Efter höstens alla tv-framträdanden om fredagskvällarna blev Saga en stark tittarfavorit som tog sig hela vägen till final. När det sattes punkt för den rafflande finalen stod det klart att hon till slut hamnade på en andraplats i tävlingen.

Nu återstår en idolturné för de idoler som hamnade på topp tre och de gör sig redo för att resa land och rike. Först på listan över platser att besöka står Kinna.

Idolerna Cimberly Wanyonyi, Saga Ludvigsson och Simon Näslund besöker Mor Kerstins torg lördag den 9 december klockan 15.00 och Marks kommun arrangerar därför ”Idolfest i Mark”.

Känna stolthet över Mark

Syftet med att arrangera en Idolfest i Kinna är för att markborna ska känna stolthet över Mark, och för att ge dem ett tillfälle att samlas tillsammans och fira något stort. Dessutom är detta ett ypperligt tillfälle att lyfta hela vår kommun utanför kommungränsen och öka kännedomen om vår plats på jorden.

Vi gläds över varandras framgångar

Förutom att idolerna framträder live så kan man träffa och hälsa på dem efteråt vid en signering. På torget finns julskyltade butiker, julmusik, smarriga våfflor, varm choklad och godisregn från klockan 12. Då finns också självaste jultomten på plats som tar emot barnens önskelistor. 

– Vi är många som är stolta över Saga och hennes prestationer och vi vill uppmuntra till en kultur där vi gläds över varandras framgångar, och inspireras av att våga drömma stort. Saga är nästan Marks kommuns vision personifierad. Hon är en jordnära och varm person med stora drömmar - drömmar som kan få markborna att närma sig varandra, säger Åsa Qvist Ek, näringslivschef som projektleder eventet.

Publicerad av: Marks kommun