Imenella och Felicia Takman till årets Mingla i Mark

Senast uppdaterad den 3 maj 2022

Mingla i Mark – kommunens populära drogfria arrangemang - uppstår live igen efter pandemin. I år uppträder artisterna Imenella och Felicia Takman.

Som tidigare arrangeras Mingla i Mark på Mor Kerstins torg i Kinna, i samband med skolavslutningen den 10 juni. 

 I år är det en spännande mix av pop och rap med lysande talang för melodier och text, säger Jesper Truelsen, ungdomshandledare, som arbetar med arrangemanget. 

Fin samlingspunkt för de unga

Han är glad att Mingla i Mark är tillbaka efter att ha legat nere under pandemin.

 Det känns verkligen bra. Mingla kan äntligen bli den fina samlingspunkt och fest som det är. Många ungdomar har ju inte fått uppleva vad Mingla är och innebär som upplevelse, så det känns riktigt glädjande att vi kan samlas igen och fira och dela upplevelser tillsammans igen. 

Har många saknat Mingla i Mark? 

 Ja, vi har många ungdomar som saknat Mingla där de får möta artister och fira sin skolavslutning tillsammans. 

Om artisterna

Felicia Takman skriver personlig pop på svenska där texterna är en stor del av hennes artisteri. De i sin tur präglas av efterfestromantik med lekfulla iakttagelser där hon tonsätter det som annars hade passerat som vardagliga bagateller. Något som blir extra tydligt i hennes låt “Dunka dumma hjärta dunka” där det svenska poparvet förädlas med melodier som etsar sig fast på tungspetsen.

2022 blev Felicia Takman nominerad till ”Årets nykomling” i Grammisgalan och med ännu en ny hitsingel i bagaget, ”Aldrig säga aldrig”, har denna popsaga bara börjat.

2018 slår Imenella ner i Sveriges musikvärld med den stenhårda ”Moves”. Innan dess hade hon redan en karriär som professionell dansare, framförallt inom dancehall, och har turnerat världen över samt koreograferat andra svenska stjärnor som Linda Pira.

Hitsen ”Chagga”, ”Fantasifull”, ”Badman flow” följer och EP:n ”TRO”. Hon vinner en Grammis, Årets Nykomling 2019.

Publicerad av: Marks kommun