Inget Mingla i Mark eller Sommarfredag i år

Senast uppdaterad den 20 april 2020

På grund av pandemin ställs Mingla i Mark, Sommarfredag, Nationaldagsfirandet och Väverskans dag in i år.

Mingla i Mark skulle ha genomförts den 10 juni men kultur- och fritidsförvaltningen gör bedömningen att det i dagsläget inte går att genomföra arrangemanget med de riktlinjer, lagkrav och förordningar som gäller. Samma bedömning gäller för Sommarfredag, Nationaldagsfirandet och Väverskans dag. När det gäller Nationaldagsfirandet kommer ceremonin för nya medborgare att arrangeras senare under 2020 om omständigheterna tillåter.

- Vi måste ställa in dem utifrån bestämmelsen om att vi inte får genomföra arrangemang med fler än 50 deltagare, säger Mats Lilienberg och fortsätter
- Det är väldigt tråkigt då de har ett väldigt bra syfte. Men att vi begränsar smittspridningen och Coronapandemin är det viktigaste just nu.
Mats vill hålla möjligheten öppen för att det kan skapas aktiviteter i samband med skolstart i stället och kanske en höstaktivitet om myndigheterna tillåter det.
Kan aktiviteterna genomföras på annat sätt, till exempel digitalt?
- Ja, nu är det läge att vara kreativ, så den som har idéer får jättegärna höra av sig till kultur- och fritidsförvaltningen.


 Kommundirektör Mats Lilienberg

Publicerad av: Marks kommun