Kattis Ahlström till rikskonferens i Mark

Senast uppdaterad den 16 mars 2017

Kattis Ahlström, BRIS förre generalsekreterare, samt Lena Nyberg, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, är två av deltagarna vid frivilligverksamhetens stora rikskonferens som i år hålls i Mark, med start nu på måndag den 20 mars.

Den två dagar långa rikskonferensen på Två Skyttlar 20-21/3 engagerar politiker, tjänstemän och företrädare från föreningar från hela landet. Årets tema är ”Gränser och gränsdragningar inom organisering av frivilligt arbete” och programmet är digert.

Kattis Ahlström, i dag programledare i TV, berättar om sina erfarenheter från jobbet som BRIS generalsekreterare måndag 20 mars kl 13. Lena Nyberg informerar om verksamheten för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor samma dag kl 15.

Kulturkompetens

En annan intressant programpunkt är Kulturkompetens – en tillgång för frivilliga som arbetar med asylsökande och nyanlända – av Nhela Ali, Migrationsverket och Valdemarsviks kommun. Dessutom bjuds bland annat en resa om frivilligverksamhetens historia och utveckling.

Tomas Johansson, kommunalråd i Mark (M), inleder konferensen. Moderator under dagarna är fd kommunalrådet i Mark, Margareta Löfgren.

Bakom arrangemanget står Frivilligsamordnarnas Förbund och Sveriges Frivilligcentraler, Marks kommun som värd samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Bra för hälsan

Frivilligverksamheten i Mark firar 15 år och har idag 220 frivilliga. Och det finns plats för fler att engagera sig och må bra.

- Forskning visar att frivilligarbete är bra för hälsan. Du gör en insats för andra människor och mår bra på köpet, säger Annica Edström Rosell, Frivilligverksamheten i Mark.

Publicerad av: Marks kommun