Kommunens lediga småhustomter snyggas upp

Röjning av småhustomt i Horred. Foto: Magnus Larsson

Foto: Just nu snyggas kommunens alla lediga småhustomter upp. Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 5 september 2018

Just nu pågår uppfräschningen av kommunens alla lediga småhustomter.
- Det är en pusselbit i arbetet med att göra Mark mer attraktivt, säger Mats Lilienberg, kommundirektör.

Arbetet startade i Öxabäck och Älekulla och pågår som bäst i Horred. Igenväxta tomter röjs och öppnas upp tack vare kommunens naturvårdslag.
- Vi vill ju öka inflyttandet till Mark och då är det bra att kunna göra våra småhustomter mer attraktiva, säger Mats Lilienberg.

Alla tomter ska snyggas upp

Alla kommunens lediga småhustomter ska snyggas upp. Målet är att det ska bli klart innan årsskiftet.
- Uppfräschningen är ingen engångsföreteelse, utan vi ska lägga en årlig skötsel av dem också, berättar Anders Rehbinder, enhetschef för Naturvårdslaget.

Positiva reaktioner

Arbetet har mött många positiva reaktioner, inte minst bland grannarna till tomterna.
- De är överlyckliga över att vi gör det fint och att det blir en årlig skötsel. Dessutom blir det ju lättare för de som är intresserade av en tomt att se hur fin den är.

Brett utbud av tomter

För den som är intresserad av att bygga hus är utbudet brett. Idag kan Marks kommun erbjuda lediga småhustomter i Berghem, Fritsla, Haby, Horred, Rydal, Torestorp, Älekulla och Öxabäck.
- Vi har ju det förspänt i Mark till skillnad från andra kommuner i och med att det finns ett antal byggklara tomter lediga, säger Mats Lilienberg.

Mer information om tomterna

Vill du veta mer om de lediga tomterna finns en interaktiv karta på kommunens hemsida, www.mark.se. Där kan du se var tomterna finns och hur mycket de kostar. Klicka här eller på länken nedan för att komma till sidan med kartan.

Publicerad av: Marks kommun