Kommunstyrelsens ordförande lämnar politiken efter 28 år

Senast uppdaterad den 20 januari 2016

Det är dags nu, säger Margareta Lövgren (M), som den 20/1 har lämnat in en begäran om att bli entledigad från samtliga uppdrag.

Tankarna på att sluta dök upp 2013 och Margareta funderade redan då på att avsluta sina politiska uppdrag under den kommande mandatperioden. Beslutet har sedan mognat fram och i julas bestämde hon sig.

- 28 år är en bra ryggsäck, och det känns skönt att detta är ett helt eget beslut. Jag gillar inte att klamra mig fast vid saker och ting, säger Margareta som nu kommer att ge sig själv helt ledigt under 5 månader.

Vad Margareta kommer att ta sig för sedan vet hon inte riktigt, men hon hoppas kunna dra nytta av sina erfarenheter av ledarskap i både stort och smått. Ledarskap och teamarbete har varit centralt under Margaretas tid i politiken och att avsäga sig sina uppdrag känns i och med det inte svårt.

- Jag vet att det kommer att bli bra även efter att jag slutat, vi har byggt upp ett stabilt och tryggt team.

Förslag på ersättare presenteras 25 februari

Margareta Lövgren slutar den 31 mars och har ett par månader kvar i politiken. Moderaternas valberedning är underrättad och arbetar för att kunna presentera förslag på ersättare i samband med kommunfullmäktiges möte den 25 februari. Tanken är att en ersättare tillträder den 1 april 2016.

Publicerad av: Marks kommun