Kungabergsbadet öppnar efter totalrenovering

Senast uppdaterad den 5 juni 2020

Uppfräschad bassäng, handikapptoalett och en vattenlekpark för de allra minsta. Det är några av nyheterna på Kungabergsbadet. Onsdag 10 juni klockan 10.00 invigs badet.

Sedan grindarna stängdes på Kungabergsbadet efter förra säsongen har mycket hänt. Under renoveringen har 25-metersbassängen rustats upp och klätts med en matta invändigt där det tidigare endast var putsad betong. För de små finns numera Spraypark – en liten vattenlekpark med djur som sprutar vatten.

Det har också byggts ett helt nytt hus med omklädningsrum och handikapptoalett (HWC). För den som vill tvätta sig efter badet finns nu två nya uteduschar. Även utemiljön har fått sig ett ansiktslyft med ny stenläggning och bänkar.

En blygsam invigning för att motverka smittspridning

När det nyrenoverade badet slår upp grindarna onsdag 10 juni, finns möjlighet att ställa frågor till projektansvarig Thomas Poddig och enhetschefen Niklas Gustenius, och att bada förstås! För att minska risken för smitta kommer det att bli en invigning i liten skala.

Mycket har förändrats på Kungabergsbadet, men vissa saker är precis som förut – allt bad sker på egen risk och det är fri entré.

Läs mer om öppettiderna nedan.  

Publicerad av: Marks kommun