Mari Sandell Molander ny barn- och utbildningschef i Mark

Senast uppdaterad den 24 oktober 2018

Mari Sandell Molander är ny barn- och utbildningschef i Mark, efter beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott under onsdagseftermiddagen.

Hon efterträder Dennis Reinhold, som går vidare till nytt jobb i Kungälv.
Den 42-åriga Varbergsbon kommer närmast från tjänsten som gymnasiechef i Varbergs kommun, där hon haft ansvaret för all gymnasieverksamhet, gymnasiesärskola och KomVux.

Lång och bred erfarenhet

Marie Sandell Molander har en lång erfarenhet av ledningsuppdrag inom skola och har arbetat inom både grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning, i både kommunal och fristående regi, och varit lärare, rektor och gymnasiechef, ansvarat även för gymnasiesärskola, arbetsmarknadsutbildningar och skräddarsydda företagsutbildningar samt suttit i ledningsgrupp för alla skolformer inklusive förskola.
Hon ser sig själv som en prestigelös person men har ett ambitiöst och tydligt fokus på resultat, oavsett om det gäller elevernas studieresultat, ekonomiska resultat, kultur och arbetsklimat eller andra mål inom arbetsplatsen och skolan.
Mari Sandell Molander tillträder sin nya tjänst den 5 november och får en månadslön på 70 000 kronor, med inlöst övertid.

Känns utmärkt

- Det känns utmärkt att vi har rekryterat en ledare med en så bred erfarenhet från skolvärlden som Mari. Barn- och utbildningsförvaltningen är ett av kommunens högst prioriterade områden, som vi satsar mycket resurser på, säger Mats Lilienberg, kommundirektör, i en kommentar.

 

Publicerad av: Marks kommun