Marja-Leena Uitto Adolfsson ny förvaltningschef på teknik- och serviceförvaltningen

Senast uppdaterad den 20 augusti 2020

Den 25 september tillträder den nya förvaltningschefen för Teknik- och serviceförvaltningen i Marks kommun. Marja-Leena Uitto Adolfsson har under tjugo år arbetat i strategiska funktioner inom främst offentlig men även privat tjänstesektor.

​​​​​​​​​​Marja-Leena Uitto Adolfsson har ett pärlband av olika chefsbefattningar i sitt cv, däribland positioner inom Göteborgs spårvägar, Göteborgs trafikkontor och som managementkonsult. Närmast kommer hon från en tjänst som utvecklingsledare och tillfällig chef för sektor bibliotek på kulturförvaltningen i Göteborg, ett arbete som bland annat inneburit verksamhets-, budget- och personalansvar med cirka 70 medarbetare.

Marja-Leena​ beskriver sig själv som ”mycket engagerad, driven, positiv och ansvarstagande”.
– Det ska bli väldigt inspirerande att få komma till Marks kommun. Vid mina tidigare besök har jag slagits av den vackra naturen och jag har fått ett mycket gott intryck av det som kommunen vill kännetecknas av och åstadkomma. 

Och hon har en tydlig syn på sitt kommande ledarskap i Marks kommun.
– I min roll som förvaltningschef för TSF vill jag naturligtvis lägga fokus på vad vi levererar, att vi håller god kvalitet och service samt värnar om hållbarhet. Men lika viktigt för mig är också hur vi levererar, att vi gör det med laganda, engagemang och omtanke. Genom stor lyhördhet och öppenhet eftersträvar jag ett klimat där olika synpunkter och perspektiv tas upp till ytan och där kreativitet och samarbete leder till konstruktiva lösningar som driver utvecklingen framåt.
 

Fakta Marja-Leena Uitto Adolfsson

Aktuell: tillträder som ny chef för Teknik- och serviceförvaltningen den 25 september.
Ålder: 52 år
Bor: Landvetter
Familj: Gift med Jan Adolfsson, gymnasielärare i idrott och naturkunskap. Två barn, dottern Sanna 24 år och sonen Marcus 16 år. 
Roligt vetande: Marja-Leena pratar flytande finska, hon kom som 5-åring till Sverige från vårt östra grannland.

Publicerad av: Marks kommun