Mark diplomeras för välskött ekonomi

Mats Lilienberg, kommunchef, och Karin Hydén, ekonomichef, med diplomet Mark fått som bevis för dess välskötta ekonomi. Bild: Magnus Larsson

Foto: Mats Lilienberg, kommunchef, och Karin Hydén, ekonomichef, med diplomet Mark fått som bevis för dess välskötta ekonomi. Bild: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 11 december 2017

Att Marks ekonomi är välskött sedan länge är kanske ingen nyhet. Men nu finns det diplom och certifiering som ytterligare bevis på det.

Det är Svensk Kommunrating, som gått igenom ekonomin bland landets kommuner, som står bakom diplomering och certifiering.

Högsta betyg

Marks kommun diplomeras tack vare dess utmärkta finanser högsta betyg, A.
- Vi är givetvis väldigt stolta och glada för det. Vi vet ju sedan tidigare att vi har en god och välskött ekonomi och detta är ytterligare ett bevis, säger Karin Hydén, kommunens ekonomichef.
Mark är en av 60 kommuner i landet – av totalt 290 - som får denna utmärkelse.

Om genomgången

Svensk Kommunrating gör varje år en rating på varje kommun, baserat på 19 nyckeltal som sorterats under fem rubriker: kommunskuld, finansiella risker, finansiella möjligheter, finansiell hälsa samt ledningsförmåga. Det finansiella slutbetyget sätts utifrån en fyrgradig skala – från D upp till A.

Publicerad av: Marks kommun