Mark firar med blomstrande hyllningar

Kommunalrådet Jessica Rodén (S) klippte  det blågula bandet när projektet "När åtta blommor blir en bukett" invigdes. I bakgrunden Anders Rehbinder, chef för Gata/Park-enheten som tagit fram blomsterarrangemangen.

Foto: Kommunalrådet Jessica Rodén (S) klippte det blågula bandet när projektet "När åtta blommor blir en bukett" invigdes. I bakgrunden Anders Rehbinder, chef för Gata/Park-enheten som tagit fram blomsterarrangemangen. Bild: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 30 juni 2021

Det bjöds sång, musik och sommarfika vid Ekås äldreboende i Horred, när ännu en del i Marks 50-årsfirande presenterades.

”När åtta blommor blev en bukett”, heter det blommande projektet. Det syftar på de gamla landsortskommunerna som 1971 gick samman och bilade Marks kommun.

Genom att placera blomsterarrangemang vid äldreboenden i de gamla landskommunerna hyllar kommunen alla de som var med och upplevde kommunreformen 1971.

Kommunalrådet Jessica Rodén (S) invigde den blomstrande hyllningen vid Ekås äldreboende.

- Jag gillar konceptet eftersom det lyfter fram de gamla landsortskommunerna, våra kommundelar. Styrkan med Mark är just alla våra orter som tillsammans får kommunen att blomma.

- Jag tycker också om att blomsterarrangemangen placeras vid våra äldreboenden eftersom det är de som bor där som skapat det Mark vi lever i idag. Det blir som en liten uppskattning till våra äldre.

Blomsterarrangemangen går att se vid äldreboendena i Fotskäl, Fritsla, Horred, Torestorp, Sätila samt torget i Örby.  

Publicerad av: Marks kommun