Marks kommun löser fler feriejobb

Senast uppdaterad den 4 juni 2020

Totalt 69 nya platser – det är det glädjande resultatet av kommunens jakt på fler feriejobb, efter att coronapandemin tidigare satt käppar i hjulet. Bland annat har samtliga ungdomar som skulle gått sysslolösa med lön i sommar nu erbjudits ersättningsjobb.

Tidigare i våras sökte sammanlagt 174 Markbor födda 2002 eller 2003 feriejobb i kommunens regi. I samma veva som ansökningsperioden gick in i sitt slutskede slog dock det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 till och kullkastade planerna. Kommunen fick då stoppa feriejobb inom exempelvis äldre- och barnomsorgen på grund av föreskrifter från arbetsmiljöverket.

 - Vi har arbetat hårt för att hitta nya platser och därför känns det väldigt glädjande att vi nu har lyckats hitta så här många, säger Christina Engström, verksamhetsutvecklare och ansvarig för feriejobben.

Arbete utomhus

De nya platserna fördelas på lite olika områden – fem personer får feriejobb på kommunens digitaliseringsenhet och badhuset Kaskad/öppen ungdomsverksamhet tar emot sju personer. Men den stora andelen nya feriejobb finns placerade under Naturvårdslaget. Här får bland annat 36 sökanden, som tidigare blev av med överenskomna feriejobb och därför arbetsbefriades med lön i sommar, nu jobb med att exempelvis måla, städa badstränder och plocka skräp.

Sammanfattningsvis är det 64 ungdomar som nu har fått feriejobb i kommunen, samt 7 unga som blir så kallade ferieentreprenörer. Dessutom finns det i dagsläget ett utestående erbjudande om feriejobb till ytterligare 21 unga, vilket alltså i slutändan kan summera till att totalt 92 personer feriejobbar i sommar.

 

Här kan du läsa en tidigare nyhet om feriejobben.

 

Publicerad av: Marks kommun