Marks kommun tar emot diplom för Mingla i Mark

Senast uppdaterad den 10 maj 2017

Under onsdagen tilldelades Marks kommun och de ansvariga bakom Mingla i Mark ett diplom av organisationen IQ för ett skolavslutningsevent för unga i Marks kommun. Arrangemanget är en alkoholfri fest i samband med skolavslutningen som syftar till att minska alkoholkonsumtionen och senarelägga alkoholdebuten bland unga.

Mingla i Mark har funnits i elva år och arrangeras varje år på skolavslutningsdagen mellan klockan 17.00-01.00. Alla ungdomar som närvarar får två gånger under kvällen utföra ett nykterhetstest. De som blåser grönt deltar i en tävling där de kan vinna fina priser. I samband med Mingla i Mark 2016 uppträdde bland annat Samir och Viktor och Molly Sandén och kvällen avslutades med ett stort disco. Mingla i Mark är ett väldigt uppskattat arrangemang bland unga och vuxna i Mark.

– Att vår alkohol- och drogfria avslutningsfest för unga här i Mark nu blir IQ-projekt är jätteroligt och ett kvitto på att vi jobbar på rätt sätt med dessa frågor. Mingla i Mark är väldigt uppskattad av våra unga och vi inom kommunen är redan i full gång med planeringen inför årets skolavslutning, säger Jesper Truelsen, projektledare vid Marks kommun.

Ett IQ-projekt är ett bra exempel på en aktivitet som förebygger eller begränsar alkoholens skadeverkningar. Syftet med IQ-projekten är också att sprida dem vidare som goda exempel så att fler kan göra mer. Mingla i Mark – ett skolavslutningsevent för unga i Marks kommun blir IQ-projekt nummer 1242.

– Mingla i Mark är ett bra exempel på hur man kan arbeta förebyggande mot alkohol bland ungdomar i samband med skolavslutningen. För oss på IQ var det självklart att detta skulle bli ett IQ-projekt, säger Sara Dinwiddie, ansvarig för IQs nätverk.

Kommunen vill i och med detta även passa på att rikta ett varmt tack till alla er som genom åren bidragit och gjort Mingla i Mark till ett arrangemang som verkligen gör skillnad.

 

På bilden från vänster:

Tobias Yrfors (Ungdomshandledare), Jesper Truelsen (Projektledare), Eva Beal (Ungdomshandledare)

Publicerad av: Marks kommun