Marks kommun tilldelar en miljon kronor i näringslivsstöd

Senast uppdaterad den 5 november 2020

Det har varit en tuff period, inte minst för näringslivet. För att lindra de negativa effekterna av coronapandemin utlyste Marks kommun ett ekonomiskt stöd till företagsorganisationerna i kommunen.

Sökt ekonomiskt stöd under hösten

Under sensommaren och hösten har det funnits möjlighet att söka ekonomiskt stöd för företagsorganisationer i kommunen och nu har kommundirektören fattat beslut om vilka organisationer som kommer att få tillgång till pengarna. 

Flera goda exempel på ansökningar

Bland de ansökningar som har blivit godkända finns till exempel saluhallsliknande tältförsäljning av lokalproducerade varor, en destinationsapp för att uppmuntra besöksnäringen, presentkort inom den lokala handeln och kostnadsfria utbildningar inom företagande.

 

”Kommunen har fått in många bra ansökningar och det är positivt att hela miljonen har kommit näringslivet till del. Jag är övertygad om att de insatser som nu kommer att genomföras kommer att medföra långvarigt positiva effekter för vårt lokala näringsliv. Jag vill tacka våra lokala företagarföreningar för era initiativ, ert engagemang och för era ansökningar.”

-Mats Lilienberg, Kommundirektör

  

På näringslivssidan kan du läsa nyheten i sin helhet och om alla ansökningar som blivit beviljade.

www.mark.se/coronainaringslivet/ekonomisktstod

Publicerad av: Marks kommun