Marks kommuns mångfalds-, jämlikhets- och tillgänglighetsstipendie 2023

Senast uppdaterad den 15 december 2023

– Jag har svårt att beskriva känslan och värmen jag känner för detta fina stipendium. Älskar mitt arbete med alla våra fina barn, ungdomar och vuxna med olika funktionsvariationer. Så säger Jenny Palm som tog emot Marks kommuns  mångfalds-, jämlikhets- och tillgänglighetsstipendie under gårdagens kommunfullmäktige.

Stipendiet som instiftades 2015, värt 10 000 kronor, delas ut till någon som gjort skillnad för andra människor. Tanken är att stipendiet är att uppmärksamma goda exempel i arbetet för en integrerad, jämlik och tillgänglig kommun. En kommun där alla är delaktiga, respekterade och trygga.

I år får Jenny priset för hennes engagemang i arbetet med FUB Marks aktivitetskommitté bidrar till ett jämlikt och integrerat samhälle där alla är unika och lika värda. FUB Mark arbetar för att personer med intellektuell funktionsnedsättning och deras anhöriga ska kunna leva ett gott liv. I dag har föreningen ungefär 300 medlemmar.

– Att få möjligheter att kunna se till så att alla kan ”åka med på samma tåg” blev tidigt viktigt för mig redan som 8 åring när min kusin föddes med ett ryggmärgsbråck. Då väcktes alla tankar och jag blev så taggad på att livet ska väl ändå få vara lika bra för alla oss barn oavsett om vi kan gå eller rulla, tala med munnen, händerna, eller blicken. Kramas med armarna eller kramas med blicken, berättar Jenny. 

– Idag är jag en stolt funkismamma med massa kunskap och kärlek till funkislivet. Jag vill aldrig byta bort det. Jag är också så innerligt genuint glad och tacksam för att jag får vara en FUB:are. FUB mark är föreningen med ett stort hjärta, säger Jenny. 

Publicerad av: Marks kommun