Mats Lilienberg ny kommunchef i Mark

Senast uppdaterad den 21 mars 2017

Mats Lilienberg, i dag IT-direktör för landets länsstyrelser, blir ny kommunchef i Mark.
53-åringen från Öjersjö, Partille, tillträder sin nya tjänst i slutet av augusti.

Mats Lilienberg, ny kommunchef i Mark.
Mats Lilienberg.

- Jag känner att Mats är rätt person att vara kommunens högste tjänsteman i det arbete vi har framför oss. Den erfarenhet och syn på ledarskap som Mats har ger oss alla goda förutsättningar att fortsätta utveckla kommunen, säger Tomas Johansson, kommunstyrelsens ordförande (M).

Han får medhåll av Peter Landgren, kommunstyrelsens vice ordförande (S):

- Jag tror att Mats besitter de ledaregenskaper som Marks kommun behöver i nuläget. Det vi sett av honom har också bekräftats i samband med referenters utsagor om Mats. Detta blir bra!

Bred bakgrund

Mats Lilienberg har en bred bakgrund från privat och offentlig sektor samt stora erfarenheter av att bygga upp nya organisationer. Han kommer närmast från Länsstyrelsen i Västra Götalands län och som deltagare i ledningsgruppen där har han fått kunskap och erfarenhet inom många samhällsnyttiga områden. Han fick år 2008 uppdraget att bygga en nationell IT-organisation för Sveriges 21 länsstyrelser och har sedan dess varit myndighetens nationella IT-direktör.

Dessförinnan verkade han som IT-chef för Västtrafik. I uppdraget ingick det som en del att utveckla nya innovativa och mobila lösningar inom kollektivtrafiken.

Mats Lilienberg har förutom högskoleingenjörsexamen bland annat vidare studier inom affärsutveckling och ekonomistyrning vid Lunds universitet och University of Oxford. Han är även certifierad utbildare.

Utvecklandet är en röd tråd

- Att få arbeta med att utveckla människor och organisationer har varit en röd tråd genom tidigare anställningar och är också det som inspirerar mig mest och ger mig energi i arbetet. Jag gillar utmaningar och vill ständigt utvecklas genom förändringsarbete, säger Mats Lilienberg i en kommentar.

Lars Jerrestrand, chef för teknik och serviceförvaltningen, är tillförordnad kommunchef fram till dess att Mats Lilienberg tillträder.

Publicerad av: Marks kommun