Nu utvecklar vi vår service

Khalil Moho, samhällsvägledare. Foto: Magnus Larsson

Foto: Khalil Moho, samhällsvägledare. Bild: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 14 mars 2022

I år satsar Marks kommun extra på att utveckla servicen, med hjälp av en samhällsvägledare.
Målet är att du som kommuninvånare, inte minst nyanlända och utrikesfödda, ska få ännu bättre hjälp av kommunen i framtiden.

Khalil Moho heter kommunens nye samhällsvägledare. Under året ska han stötta kommunens medarbetare och utbilda dem. Detta för att de sedan själva kan ge god service och stöd.

Det kan handla om vardagliga saker som att hitta rätt bland myndigheter, ta del av information från myndigheter eller fylla i blanketter. Det kan också gälla vart man vänder sig för att få arbete, bostad, sjukvård.

Hjälp att hitta rätt i samhället

Målgruppen är främst nyanlända och utrikesfödda, men även övriga Markbor. Rollen som samhällsvägledare ligger under kommunens Arbetsmarknadsenhet.

- Uppdraget är jätteviktigt. Vi på Arbetsmarknadsenheten möter dagligen människor som behöver information om hur det är att bo och leva i Mark. Och för många, speciellt nyanlända människor, kan det vara svårt att hitta rätt i samhället.

Bra stöd ökar delaktigheten

Genom rätt stöd och guidning kan nyanlända och utrikesfödda göra sin röst hörd. Det ger i sin tur en ökad delaktighet i samhället och stärker demokratin. 

Tjänsten som samhällsvägledare är en projektanställning fram till och med december. Khalil valde ta tjänstledigt från ordinarie jobbet som hälsokommunikatör inom Västra Götalands-regionen för detta uppdrag.

- Det liknar mitt jobb i regionen men jag ville prova för att få nya utmaningar, kontakter och erfarenheter. Och jobba i kommunen där jag bor är också positivt.

Publicerad av: Marks kommun