Ny förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Marks kommun

Senast uppdaterad den 31 maj 2023

Rachel Törnell är namnet på kommunens nya chef för barn- och utbildningsförvaltningen (BUF).
– Det känns spännande och inspirerande. Jag har fått ett gott intryck av de människor jag mött och märkt att här finns en genuin vilja att skapa goda förutsättningar för barn och unga. Detta att politiken uttalat att målet är ”Bästa barnkommun”, det attraherade mig särskilt, säger hon.

53-åriga Rachel (uttalas Rakel, trots stavningen) Törnell kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för Kultur- och utbildningsförvaltningen i Markaryds kommun. Innan det jobbade hon 25 år i Alingsås kommun i olika roller, bland annat som verksamhetsansvarig för kommunens grundskolor, fritidshem samt grundsärskola.
– Jag tycker om att se på förskola och skola som möjligheternas arena. Det är här vi kan skapa den vardag av tillit och sammanhang som för många barn och unga är nödvändig på vägen till att bli goda samhällsmedborgare, säger Rachel Törnell.

Hur kommer medborgarna märka av ditt ledarskap som förvaltningschef?
– Jag hoppas kunna bidra med en känsla av trygghet. Den trygghet som kommer av att de möts av en kompetent organisation, där det känns att vi som arbetar i BUF brinner för att det ska bli så bra som möjligt för alla som möter oss i våra verksamheter.

Kommunstyrelsens ordförande Ulf Dahlberg (S) är nöjd med rekryteringen.
– Det gläder mig att vi har en ny skolchef på plats, det är viktigt att vi har ett nytt ledarskap som kan få ihop organisationen och sträva framåt tillsammans. Det är våra unga som har mest att vinna på att en ny chef är här och att vi fullt ut kan ta tag i vårt politiska mål att bli bästa barnkommun och att varenda unge ska lyckas i skolan.

 

Rachel Törnell finns på plats på sin nya tjänst i Marks kommun från mitten av augusti.

Publicerad av: Marks kommun