En kommunchef med lust att lära

Susanne Erixon, interim kommunchef för Marks kommun.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 9 december 2016

Hon beskriver sig som nyfiken med en lust att ständigt utvecklas och lära sig nytt.
För Susanne Erixon är nya uppdraget som interim kommunchef i Mark ytterligare en del i den resan.

Därför tvekade hon inte att ta chansen när förfrågan om tjänsten kom.
- Jag tycker det var ett mycket stimulerande erbjudande efter att ha träffat Tomas och Lisa (Johansson och Dahlberg, kommunstyrelsens ordförande (M) respektive vice ordförande (S).
- Jag har en mycket lång erfarenhet av kommunal verksamhet och som chef – från enhetschef till förvaltningschef, som anställd och på konsultbasis främst emot kommuner. Och nu får jag chansen att använda mig av mina samlade kunskaper och erfarenhet.

Ett digert CV

En blick i Susanne Erixons CV bekräftar bilden. Utbildad socionom och lärare i botten och därefter en mängd olika uppdrag som chef runtom i landet. Därtill har hon arbetat som organisations- och rekryteringskonsult i eget bolag, med uppdrag för en rad kommuner, region, institutioner samt privata företag.
- Det har gett mig ett väldigt brett omvärldsperspektiv, inte minst när det gäller kommuner. När man säger ”i denna kommunen är det väldigt speciellt” så säger jag att nej, det mesta är likt.
Susanne Erixon har även initierat ett kvinnligt chefsnätverk i Västsverige och arbetar med mentorskap för chefer sedan drygt 20 år.
Vad utmärker en bra chef?
- En bra chef är tydlig, strukturerad och kommunikativ.

Känner Mark sedan tidigare

Mark har hon en koppling till efter att under flera års tid hyrt sommarhus här, och också tack vare en textil utbildning som lett till besök bland kommunens företag och kända varumärken.
Och Mark har förändrats, konstaterar hon.
- Det har hänt väldigt mycket under de senaste 20 åren. Mark har gått från litet av en avfolkningsbygd till en kommun med en positiv utveckling, den känns modern. Därför är det enbart positivt att komma tillbaka.

Tillfälligt uppdrag

Susanne Erixons uppdrag som interim (tillförordnad) kommunchef sträcker sig cirka ett halvår framåt, eller tills rekryteringen av ny kommunchef är klar.
- Mitt uppdrag handlar mycket om att hålla verksamheten i ruljangs till dess.
Din förhoppning med uppdraget?
- Att när jag lämnar detta hoppas jag främst Tomas och Lisa säger ”det var ett antal bra månader vi hade tillsammans med dig”.

Fakta Susanne Erixon

Ålder: 64 år.
Bor: Göteborg.
Familj: Två vuxna barn i Stockholm.
Fritid: Umgås med vänner, böcker – både fack- och skönlitteratur, gärna teater, film och olika utställningar.

 

Publicerad av: Marks kommun