Nye kommunchefen på plats

Mats Lilienberg, kommunchef i Mark.

Foto: Mats Lilienberg, ny kommunchef i Mark. Fotograf: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 24 augusti 2017

Mats Lilienberg har landat i ledarstolen.
Med en tro på gruppens styrka samt en lust att utvecklas och lämna positiva avtryck runtom i samhället gör att arbetet som kommunchef känns otroligt spännande.

Första arbetsdagen började med en strid ström av möten och nya intryck på den nya arbetsplatsen. Men det är ändå en avspänd och leende Mats Lilienberg som hälsar välkommen inför intervjun.

- Ja, jag är nog ganska orädd av mig som person och vågar prova nya saker. Och min känsla är att detta uppdrag kommer att bli väldigt roligt och spännande.

Nationella uppdrag

Mats har tidigare erfarenheter från breda och stora uppdrag – som IT-direktör för länsstyrelserna i landet och uppbyggnaden av denna nationella organisation, som IT-chef för Västtrafik, med uppbyggnaden av nya innovativa och mobila lösningar inom kollektivtrafiken.

- Jag tycker om att jobba med utveckling och med människor. Dessutom är det fint att få jobba med samhällsnytta, att utveckla olika verksamheter för att ge nytta både för individen och samhället.
Just bredden och komplexiteten inom en kommun lockade honom att söka jobbet.
De många olika verksamheterna stimulerar naturligtvis och Marks anrika textilhistoria är förstås bekant för den 54-årige Öjersjöbon, liksom det starka lokala näringslivet. Att det även är en vacker kommun är bekant efter att han upplevt Mark från cykelsadeln.

Slitvarg

Mats Lilienberg beskriver sig själv som en samhällsintresserad, glad och positiv person.
- Och så är jag nog litet av slitvarg, jag ger inte upp i första taget utan jobbar på. Sedan tycker jag mötena med människor är intressanta och framförallt utvecklande.
Som ledare då?
- Jag är lyhörd och engagerad. Jag vill också vara tydlig och ge möjlighet till samverkan för att skapa trygghet och gemensam förståelse – jag vill effektivt nå mål och skapa goda resultat.

Stolthet och samhörighet

- Jag vill att personalen ska känna samhörighet och stolthet i att jobba inom Marks kommun. Det är viktigt för att vi ska kunna ge god service och göra nytta för invånarna. Vi har olika arbetsuppgifter, men ett gemensamt uppdrag gentemot Markborna.

Fakta Mats Lilienberg

Ålder 54 år.
Bor: Öjersjö, utanför Partille.
Familj: Min fru Helena, vuxna barn och bonusbarn.
Fritid: ”Jag tycker det är roligt att jobba i vår nyanlagda trädgård. Jag försöker också hinna med någon runda på golfbanan då och då.”

Publicerad av: Marks kommun