Nu är Peter Landgren på plats

Peter Landgren, ersättande kommunalråd (S) för Lisa Dahlberg under 2017.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 20 januari 2017

Sedan en vecka tillbaka axlar Peter Landgren (S) tillfälligt uppdraget som kommunalråd för föräldralediga partikollegan Lisa Dahlberg.
- Jag tycker det ska bli spännande att få bredda mig och skaffa nya erfarenheter, säger han.

Första arbetsveckan har rullat på i snabb takt.
- Ja, jag är förvånad över hur fort den har gått. Jag har gått in i detta med en positiv attityd och med att vara tydlig var jag och mitt parti står utan att för den skull skapa konflikter i onödan.

Horredsbon Peter Landgren är ingen duvunge politiskt. 2003 började han som ersättare i dåvarande Utbildningsnämnden, fortsatte som ledamot, vice ordförande och gick sedan vidare till kommunstyrelsens arbetsutskott. Och nu vikarierande politiker på heltid fram tills mitten av december.

Vill göra skillnad

- Jag hoppas naturligtvis att kunna klara av uppdraget som förtroendevald och kunna göra positiv skillnad för Markborna. Det låter som en floskel men det är faktiskt så. 

Det var nyfikenheten och lusten att lära mer som fick honom att tacka ja.
- Eftersom jag suttit med i kommunstyrelsens arbetsutskott, som är litet av navet inom kommunpolitiken, kände jag det vore roligt att ta steget och ägna mig helhjärtat åt politiken, utan att behöva slitas mellan den och mitt vanliga arbete.

Pedagog och teolog

Arbetet är sedan många år jobbet som lärare och pedagogisk utvecklare på Helsjöns Folkhögskola, med ämnen som samhällsvetenskap och psykologi. Däremellan har Peter Landgren, i grunden teolog, även arbetat som projektledare i Egypten och hjälpt till att bygga upp ett kurscentrum mellan Alexandria och Kairo.
- Helsjön är en fantastisk skola och plats att verka på, och nu är jag tjänstledig därifrån för att ta mig an detta uppdrag. Jag har aldrig haft ambitionen att göra politisk karriär, men jag har alltid varit engagerad, haft en politisk vilja, och när folk frågat mig har jag ställt upp.
Bred bild av Mark

Hans egen bild av Mark och kommun är mångfacetterad.
- Jag trivs bra i Mark. Här finns många eldsjälar, många duktiga entreprenörer, och även en stor ortskänsla som både är en tillgång men också kan vara svår att förena med kommunperspektivet. Man vill ju det bästa både för sin hemort och för hela Mark. Annars är det en mycket väl fungerande kommun.

Spännande år

Peter Landgren ser fram emot kommunalrådsuppdraget.
- En fördel är ju att jag redan känner många i och utanför kommunhuset. Det ska bli spännande att se vad detta året gör med mig. Jag tycker det är roligt att träffa och lyssna på människor och försöka förstå folk med andra åsikter än mig själv.


Fakta Peter Landgren

Aktuell som: Vikarierar som kommunalråd istället för Lisa Dahlberg fram tills 15 december i år.
Ålder: 61 år.
Bor: ”I en gammal friköpt vaktmästarbostad vid Helsjön, som jag rustat upp under åren.”
Familj: Två katter.
Hobbies: ”Sportnörd. Jag har alltid älskat att hålla på med bollar – fotboll och innebandy – men är även enormt intresserad av att titta på idrott. Just nu är det Premier League. Tottenham Hotspurs är laget sedan 60-talet.”

Publicerad av: Marks kommun