Populära Liagärde uppfräschat

Liagärde Hyssna

Foto: Några ur Naturvårdslaget som fräschat upp Liagärde. Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 8 maj 2017

Liagärde - ett av Marks många vackra utflyktsmål – har just blivit än mer vackert och lättillgängligt, efter kommunens naturvårdslag insatser.

Magnus Palm, tillförordnad chef för teknik- och serviceförvaltningen, är belåten med alla förbättringar.
- Naturvårdlaget har gjort ett fantastiskt jobb med att rusta upp Liagärde och jag rekommenderar alla ett besök där. Utsikten från grillplatsen är ännu finare nu när buskage och mindre träd är bortgallrade.

Magnifik utsikt

Liagärde mellan Hyssna och Rydal är sedan länge en känd och populär utflyktsplats, främst tack vare den magnifika och milsvida utsikten, och med Stora Hålsjön nedanför berget.

Lagom till vårens ankomst har Naturvårdslaget fräschat upp och förbättrat området på flera punkter.

Liagärde, Hyssna
Området med parkeringsplatsen har utökats och grusats upp. Dessutom finns där ett stort picknickbord samt ytterligare sittplatser med utsikt över en blommande äng. Från platsen löper flera vandringsleder och promenadstigar, ordentligt uppskyltade och med mer information än tidigare.
Stigen upp till utsiktsplatsen har breddats till gångväg med trappsteg och försetts med räcken för att göra den korta vandringen än mer tillgänglig för besökare.

Bättre utsikt

Väl uppe på toppen finns flera alternativ för att njuta av utsikten och dagen. Här har Naturvårdslaget röjt upp och förbättrat utsikten ytterligare. Dessutom finns numera flera rejäla picknickplatser med plats för många.
En ny, rejäl grill gör det möjligt att laga varma måltider. Naturvårdslaget förser platsen med ved, men ta med grillkol eller briketter för säkerhets skull ifall den skulle vara tillfälligt slut.

Liagärde, Hyssna

- Det är roligt att vi får vara med och bidra till att göra Mark än mer attraktivt, både för turister och oss Markbor själva, säger Anders Rehbinder, enhetschef för Naturvårdslaget.

Nära till härliga bad

Som du märker finns det flera skäl att njuta av Liagärde framöver. Besöker du platsen i sommarvärmen så glöm inte heller att ta med badkläder! Utmed den böljande vägen finns fina badmöjligheter i båda ändar – dels vid Lilla Hålsjön, Hyssna, dels vid Buastrand utanför Rydal.

Publicerad av: Marks kommun