Prismans nya utemiljö invigd

Invigning av Familjecentrum Prismans utemiljö 19/4 2017.

Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 20 april 2017

Lagom till våren och varmare väder har Familjecentrum Prisman invigt sin nya utemiljö. Det betyder fler härliga möjligheter för barn och föräldrar att leka och umgås.

Alldeles utanför Prismans lokaler (i samma fastighet som SÄS Skene) finns nu en inhägnad uteplats med såväl lekredskap som handikappanpassade långbord – allt byggt av Marks kommuns Naturvårdslag.

Nöjda

- Vi är så otroligt nöjda. För oss betyder det att föräldrarna kan gå ut med barnen för att leka eller fika på ett tryggt och bra sätt, säger Eva Lindh Långmo, samordnare på Prisman.
Långborden kommer väl till pass. Det senaste året har antalet besökare till Prisman ökat med 40 procent!

Naturvårdslaget vid Familjecentrum Prismans nya utemiljö

Naturvårdslagets Anton Josefsson, Olivia Lennby, Kaj Hjulgren, Abd al Bast Yaseen samt Anders Rehbinder. Foto: Magnus Larsson

Bilen mest populär

Störst intresse när utemiljön invigdes fick annars den fina bilen, designad av Naturvårdslagets Kaj Hjulgren, med både rejält flak och plats för många, ratt och hastighetsmätare bland annat.
- Roligt när man får använda fantasin och hitta på egna saker, plus att det är kul att bygga för barnen, säger han.
Naturvårdslaget består för närvarande av 20 personer, som av olika skäl står utanför arbetsmarknaden, berättar Anders Rehbinder, som leder verksamheten.
Laget sköter bland annat om kommunens natur- och kulturreservat och kommunala badplatser, samt en rad andra sysslor.

Publicerad av: Marks kommun