13/1: Välkommen på prova på-kväll på räddningstjänsten i Sätila

Senast uppdaterad den 7 januari 2020

Räddningstjänsten i Sätila behöver bli fler som kan ställa upp för sin ort och rycka ut när olyckan är framme. Måndagen 13 januari mellan klockan 18-20 är flera av stationens brandmän i beredskap på Hälsohuset i Sätila för en prova på-kväll.

Alla intresserade är varmt välkommen att träffa brandmän och prova på flertalet av våra anställningstester och prata med oss om arbetet som brandman i beredskap.

Alla som provar på rullbandstestet är med i utlottningen av ett månadskort på Hälsohuset (värde 430:-).

Bli brandman i beredskap!

Lokalt engagemang är avgörande för att allmänheten snabbt ska kunna få hjälp i en nödsituation. Utan proportionerlig räddningstjänst på plats på orten fördröjs insatstiden och olyckor kan växa sig större liksom konsekvenserna.

Arbetet innebär i huvudsak räddningsarbete i samband med olyckor. Det kan handla om olika typer av insatser så som att släcka bränder och ingripa vid trafikolyckor. Många upplever räddningstjänstuppdraget som ett positivt och intressant arbete, samtidigt som de gör en insats för sin ort.

Hur fungerar det med beredskap?

Arbetet som brandman i beredskap har du vid sidan av ditt ordinarie arbete. Våra brandmän i beredskap arbetar till vardags inom alltifrån sjukvård och skola till hantverk, drift och underhåll.

När du har beredskap bär du en sökare som larmar ut dig vid exempelvis ett automatlarm på en industri, en trafikolycka eller brand i Sätila med omnejd. För att hinna ut i tid krävs det att du inte bor eller arbetar för långt bort från brandstationen på Fänagatan.

Här kan du läsa mer om prova på-kvällen i Sätila!

Publicerad av: Marks kommun