Sms om covid-19 skickas ut under 14 december

Senast uppdaterad den 14 december 2020

Under måndag 14 december kommer sms att skickas till 22 miljoner mobiltelefoner i landet. Meddelandet från myndigheterna vill upplysa om de skärpta nationella föreskrifterna och allmänna råden för att begränsa smittspridningen av covid-19.

Avsändare är MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten och utskicket kommer att pågå under hela dagen. Texten är en uppmaning om att följa de nya skärpta råden som börjar gälla från och med måndag.

Texten i sms-utskicket

I sms:et kommer texten att vara ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

Därför skickas sms:et

Regeringen och myndigheterna vill understryka hur angeläget det är att hela befolkningen får relevant information om vad som gäller för att kunna bidra till att minska smittspridningen av covid-19. Inför stundande helger och ledigheter är detta extra angeläget och genom sms hoppas de kunna nå den största delen av Sveriges befolkning.

22 miljoner mobiler får sms

Detta är första gången i Sverige myndigheterna väljer att gå ut nationellt via sms-utskick. De fyra största mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och Tre är med och sprider information om det allvarliga läge vi befinner oss i. Sms:et går till både abonnenter och de med kontantkort.​​

OBS! 

Viktigt angående måndagens sms-utskick från myndigheterna

  • Det ska INTE finnas länk i meddelandet!
    Får du ett liknande sms med länk, klicka inte!
  • Se till att avsändaren står från: "Fohm, MSB"
  • Text är: ”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19." 
 

Mer information om sms-meddelandet kan du läsa via länkarna nedan till myndigheterna:

Publicerad av: Marks kommun