Sommaräventyren för unga i full gång

Senast uppdaterad den 8 juli 2020

Pandemin till trots, kommunens sommaraktiviteter för unga är i full gång runtom i Mark.
- Vi vill ju att ungdomarna ska känna att de haft en skön och meningsfull sommar i år också, säger Tommy Söderhagen, samordnare för öppen ungdomsverksamhet.Sedan starten strax efter skolavslutningen har det ordnats olika aktiviteter som lekar, fiske och grillning i Öxabäck, Horred, Skene och Fritsla bland annat.

Och Sommar 2020, som arrangemanget heter, fortsätter till och med vecka 33 med fler spännande och roliga evenemang.

Jättenöjda

- Det har varit en hel del unga på alla platser vi varit och de som deltagit har varit jättenöjda, så det känns bra.

Pandemin har såklart påverkat, både vad gäller kommunens bemanning som att antalet deltagare begränsats till 50 stycken, och även ekonomin. Tidigare år har Mark fått en halv miljon kronor statsbidrag för att ordna sommaraktiviteter för unga. De bidragen finns inte längre.

- Därför använder vi våra egna verksamhetspengar och försöker göra det bästa av dem på hemmaplan, hitta roliga och konstruktiva aktiviteter och vara där ungdomarna finns, säger Tommy Söderhagen.Digitala äventyr och tävlingar

Är vädret inte det bästa finns det även andra alternativ. Fototävling med olika teman varje tisdag och textäventyret, där man ska lösa en gåta via Ung i Marks app, är två exempel.

Ung i Marks app är användbar till fler saker. Där och på Ung i Marks Facebook-sida läggs programmet för varje vecka ut på måndagar, exempelvis. Ett hett tips är därför att ladda ned den, om du inte redan har den.

Positivt med trygghetsvandringar

Nytt för i år är också trygghetsvandringar som kommunen ordnar i samarbete med en rad föreningar runtom i Mark. Varje helg fram till och med vecka 33 rör sig föreningarnas medlemmar ute och ser till att bidra till trygghet och säkerhet.

- Trygghetsvandringarna upplevs oerhört positivt av både unga och gamla.

Publicerad av: Marks kommun