Succé för Kulturskolans cykelturné

Senast uppdaterad den 22 juni 2020

En annorlunda vår följdes av en annorlunda turné. När kulturskolans elever åkte ut på turné byttes buss mot cykel och ensemblen fick uppträda för en bredare publik – även äldre fick uppleva showen. Ett uppträdande som var väldigt uppskattat.

För femte året i rad åkte en grupp musik- och cirkuselever från Kulturskolan ut i kommunen för att uppträda med sin show. Turnén pågick under tre dagar och fick många positiva reaktioner. Tobias Karlsson är samordnare för Kulturskolan i Marks kommun och han berättar att den pågående pandemin fick Kulturskolan att ändra sitt koncept.

För att undvika smittspridning fick turnébussen stå kvar i garaget och de tio ungdomarna cyklade istället till sina tio uppträdanden. Tidigare år har eleverna showat för fritids i kommunen, men i år ville de uppträda för äldre på trygghets- och äldreboenden i Kinna och Skene. För att se till att hålla avstånd så spelade eleverna utomhus och publiken satt på uteplatserna eller såg showen från balkongen.

Uppskattat uppträdande

Under det 30 minuter långa uppträdandet spelades allt ifrån Marwin Gayes låt Ain’t no mountain high enough till Evert Taubes Rosa på bal och Miriam Bryants Du med dig. Cirkuseleverna bjöd på akrobatik och annan cirkusunderhållning. Uppträdandet möttes av applåder och enligt Tobias Karlsson märktes det att showen var uppskattad.

– När eleverna spelade på andra sidan gatan från äldreboendet Olof Markusgården gick människor ut ur sina lägenheter för att titta. Även grannar och gående stannade upp för att se showen. Eleverna tyckte att det var roligt att få uppträda med en show som de själva hade satt ihop och att få spela flera gånger gav ungdomarna trygghet i framträdandet och gjorde gruppen mer samspelt.

Årets turné har gett Kulturskolan nya idéer.

– Att besöka äldreboenden var så uppskattat att vi hoppas kunna skapa två grupper nästa år och uppträda för alla äldreboenden i kommunen, säger Tobias Karlsson, samordnare på Kulturskolan.

Publicerad av: Marks kommun