Idrottsevenemang tillåts från 14 juni

Senast uppdaterad den 29 maj 2020

Från och med den 14 juni kommer idrottsevenemang utan publik att vara tillåtna utomhus. Detta gäller alla idrotter, på alla nivåer, på både dam- och herrsidan. Förutsättningen är att de följer de regler som gäller offentliga tillställningar.

Fram till den 14 juni gäller fortsatt att träningsmatcher för vuxna samt tävlingar och matcher i barn- och ungdomsidrott tillåts under förutsättning att de regler som Folkhälsomyndigheten står bakom följs. 

Niklas Gusténius, enhetschef på Fritidtidsenheten på kultur- och fritidsförvaltningen i  Marks kommun tycker beskedet är mycket positivt:

–Det är glädjande att direktiven nu tillåter matcher och tävlingar.
Det är av stor vikt för våra föreningar att få komma igång med verksamhet för att dels hålla föreningen vid liv och framförallt för att främst barn och unga ges möjlighet till att återuppta en meningsfull fritidsverksamhet.

  Jag hoppas att detta nu ger föreningarna det handlingsutrymme de behöver för att arrangera även cuper trots att liggande reserestriktionerna fortfarande gäller. Föreningarna behöver ju även fortsättningsvis förhålla sig till och beakta förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 personer.

Men överlag så känns det ju mycket positivt att det nu verkar göras bedömningar från folkhälsomyndigheten som indikerar positiv utveckling och att att kultur- och fritidsnämndens stödpaket med bland annat hyresfritt tom juni verkar ha varit rätt.

Nu hoppas jag att föreningslivet mäktar med att dra igång med goda krafter och att sommaren och hösten blir fantastiska fritids och idrottsperioder!

 

Beslutet att starta upp tävlingsverksamhet ska inte ses som en allmän lättnad av gällande restriktioner och rekommendationer. Det är förbjudet att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 50 deltagare och det gäller även supportrar som vill följa evenemangen. Länk till beslutet från Folkhälsomyndigheten.

Publicerad av: Marks kommun