Tillförordnad förvaltningschef klar

Senast uppdaterad den 26 januari 2023

Christina Josefsson blir tillförordnad förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen medan rekrytering av ny chef pågår.

Den 1 mars tillträder Christina Josefsson, som tidigare har gedigen erfarenhet från skolans värld och många års erfarenhet som chef i olika kommuner. Bland annat har hon varit både skolchef och kommunchef.

Både den politiska ledningen, ledningsgrupp och fackliga representanter i förvaltningens samverkansgrupp har träffat Christina innan hon anställdes.

– Det är viktigt att vi kan skapa en så trygg situation som möjligt nu medan en ny permanent chef rekryteras. Våra medarbetare ska må bra på jobbet, så att de kan leverera en bra tillvaro för våra barn och unga i förskolor och skolor. Det känns skönt att vi så snabbt fått tag i en tillförordnad chef med så lång erfarenhet, säger kommunalrådet Ulf Dahlberg (S).

Ny permanent förvaltningschef väntas vara på plats efter sommaren.

– Min roll blir att under övergångsfasen skapa trygghet i organisationen. Det kan jag så klart inte göra ensam, utan jag ska jobba tillsammans med ledningsgruppen och fackliga för att stärka samverkansklimatet. Det finns mycket positivt att bygga vidare på inom förvaltningen, och de delarna ska vi lyfta fram. Min förhoppning är att jag ska kunna skapa goda förutsättningar för den förvaltningschef som kommer, säger Christina Josefsson.

Under tiden fram till den 1 mars kommer förvaltningen att ledas gemensamt av förvaltningens ledningsgrupp. Ledningsgruppen kommer tillfälligt att samordnas av Anneli Andersson, som även kommer att ha det administrativa ansvaret

Publicerad av: Marks kommun