Tillgänglighetsfrågor lockade många

Bild från Tillgänglighetsdag i Kinna.

Senast uppdaterad den 7 juni 2016

Att köra hinderbana i rullstol är inte det lättaste, särskilt inte när dörren du ska öppna och igenom även ska stängas. Hinderbanan var ett av de inslag på Tillgänglighetsdagen som lockade många besökare.

På Mor Kerstins torg i Kinna den 7 juni fanns representanter från kommunala verksamheter, funktionshinderföreningar, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen på plats för att lyfta frågor om tillgänglighet. Det var många besökare som tog chansen att prata med föreningarna, delta i lotteriet, och hälsa på vårdhästen Lilla My som var en given publikmagnet. Den som ville kunde också med hjälp av olika cyklopliknande glasögon prova på hur det är att ha olika synfel.

Bland aktiviteterna på torget var nog ändå hinderbanan det som lockade mest. Tävlingen gick ut på att snabbast möjligt ta sig runt en hinderbana i rullstol. En av deltagarna var Margareta Andersson som var nöjd med sin insats.

- Det var mycket svårare än vad jag trodde, men det gick bra för att vara första gången. Särskilt svårt var att svänga och att ta sig igenom dörren, säger Margareta.

Margareta korsade mållinjen på tiden 2 minuter och 50 sekunder, och om det räcker till en topplacering återstår att se då tillgänglighetsdagen fortsätter till 17.30.

Politikerdebatt i kommunhuset

Efter att aktiviteterna på torget avslutas välkomnas de som vill till kommunhuset för en politikerdebatt med fokus på tillgänglighetsfrågor.

Arrangörer bakom tillgänglighetsdagen är Handikappförbundens samarbetsorgan (HSO) och Marks kommun.

Publicerad av: Marks kommun