Tionde Varvet för Team Mark

Helen Svensson, Torbjörn Glader, Marcus Matalamäki, Cecilia Caap och Maria Hagman, kommunens daglig verksamhet  ser fram emot Specialvarvet.

Foto: Helen Svensson, Torbjörn Glader, Marcus Matalamäki, Cecilia Caap och Maria Hagman ser fram emot Specialvarvet. Foto: Magnus Larsson

Senast uppdaterad den 14 maj 2018

Team Mark deltar i Specialvarvet nu på fredag den 18/5. Det är tionde året i rad som gänget från Daglig verksamhet är med, och intresset att röra på sig är större än någonsin.

Första gången, år 2009, var det 28 deltagare från kommunens dagliga verksamhet som ställde upp som Team Mark. I år är de hela 52 anmälda inför Specialvarvet.

Mycket uppskattat

- Det är väldigt uppskattat. Alla har möjlighet att göra varvet i sin egen takt, oavsett om de vill gå eller springa, berättar Helen Svensson och Maria Hagman, anställda på daglig verksamhet.

Alla kan vara med

Specialvarvet är tävlingen för löpare med intellektuell funktionsnedsättning, som ordnas i anslutning till Göteborgsvarvet. Det finns två banor att välja mellan, 4,1 kilometer och 2,2 kilometer. Alla, oavsett ålder, kan snöra på sig skorna och vara med.
Marcus Matalamäki är en av de som varit med alla tio åren.
- Det är roligt att göra saker tillsammans med jobbet och jag hoppas att det fortsätter, säger han.
Deltagarna har fått ett träningsschema där de kan klistra guldstjärnor för de dagar de tränat.
- Vi vet att en del följer schemat och kanske går en extra promenad.

Inte jobbigt

Marcus Matalamäki behöver dock inget schema. Han tränar ändå genom att cykla mycket. Och att springa varvet är inte jobbigt, tycker han.
- Nej, det är bara roligt.

Publicerad av: Marks kommun