Utveckla ditt kreativa språk

Senast uppdaterad den 18 januari 2017

Kreativa Spår heter Kulturskolan i Marks nya projekt som vänder till unga nyanlända, personer med funktionsvariation och barn och unga från socioekonomiskt svaga grupper. Syftet är också att undersöka nya undervisningsformer.

- Vi kommer arbeta gränsöverskridande där kreativa möten står i centrum. Vi erbjuder möjlighet att genom Drama-Bild-Form utforska och utveckla deltagarnas kreativa språk, säger Lena Persson, projektledare.
Syftet med Kreativa Spår är att bredda målgrupperna för kulturskolan. Projektet har fått ett bidrag på 700 000 kronor från Statens Kulturråd och kommer att pågå fram till oktober i år.
I projektet arbetar en auktoriserad dramapedagog och en konstnär.

Cirkus, musik, teater och sång

- Vi arbetar gränsöverskridande vilket betyder att vi låter de olika konstformerna mötas och inspirera varandra. Deltagarna kommer också få möta de andra lärarna i kulturskolan och ta del av cirkus, musik, teater och sång, berättar Lena Persson.

Gratis

Det kostar inget att vara med i Kreativa Spår. Är du sugen på att utforska din kreativitet så tveka inte utan kontakta kulturskolan och anmäl dig till projektet!
Än så länge finns inget detaljerat schema men utifrån intresseanmälan kommer program med flera grupper att skapas.


Kontakt

Vid frågor och anmälan kontakta projektledare Lena Persson
+46738012699
Lena.persson2@mark.se
www.mark.se/kulturskolan

 

Publicerad av: Marks kommun