Välkommen på Hållbarhetsdag i Kinna

Senast uppdaterad den 29 september 2020

Lär dig hur du kan spara både pengar och miljön, upptäck foodsharing och ta med barnen på en rolig tävling – det blir några av godbitarna på Hållbarhetsdagen i Kinna den 3 oktober.

Det är Studieförbundet Vuxenskolan som arrangerar heldagen i hållbarhetens tecken. Marks kommun och teknik- och serviceförvaltningen är en av deltagarna och här utlovas fokus på återvinning, avfall och matsvinn.

- Jag får ofta samtal från Markbor med viktiga frågor och synpunkter på avfallstemat och det är så himla kul med engagerade människor. Hoppas det blir många som vill komma och prata med mig och mina kollegor från bland annat kundtjänst, säger Rakel Martinsson, avfallsingenjör på teknik- och serviceförvaltningen i Marks kommun.

Förutom Marks kommun visar Studieförbundet Vuxenskolan i Mark upp sina hållbarhetsprojekt TaGe-hyllan, Foodsharing och Skapa i Gemenskap.

TaGe är en hylla för återbruk. Där kan människor lämna sådant de inte längre behöver och andra kan hämta sakerna, gratis, och ge dem nytt liv. Foodsharing handlar om maträddning. Det är ett kylskåp och en hylla där butiker och privatpersoner kan lämna mat de inte gör åt och mat med utgånget datum. Andra kan sedan komma och rädda maten. Skapa i Gemenskap är en skapande verksamhet där man till största del arbetar med skänkt och återbrukat material.

Dessutom kommer Naturskyddsföreningen i Mark och Fairtradegruppen i Mark också vara med och presentera sina verksamheter.

 

Hållbarhetsdagen

Dag: Lördag den 3 oktober

Tid: 10:00 - 14:00

Plats: Mor Kerstins Torg i Kinna

Välkommen!

Publicerad av: Marks kommun