Vill se fler pynta för #adventimark

Senast uppdaterad den 8 november 2019

Johanna Götesson är en av de som deltar i projektet ”Lysande fönster i Rydal”, där konstnärer, företag och föreningar dekorerar fönster som ska ingå i en jättelik adventskalender. Nu tar hon med sig stämningen från projektet till den egna skolan.

– Det är ju jättehärligt nu inför jul, när ljusslingor och adventsljusstakar börjar dyka upp allt eftersom. Det sprider verkligen glädje och värme så här i mörkret! Jag hoppas verkligen att fler vill delta, och att vi får till en gigantisk adventskalender i hela kommunen, säger Johanna Götesson, som är lärare i textilslöjd på Lyckeskolan i Kinna.

Bygger på kommungemensamt initiativ

Det var hennes chef som uppmärksammade henne på initiativet Advent i Mark, där privatpersoner, företag och föreningar uppmuntras smycka sina fönster, lägga ut i sociala medier och hashtagga med #adventimark.

– Jag älskar julen, och brukar alltid dekorera fönstren i slöjdsalen tillsammans med eleverna inför jul. I år ska vi ta det ett snäpp längre, och tänker dekorera fler av de fönster som ligger ut mot gatan.

Alla kan delta

Hon berättar att veckan efter novemberlovet brukar vara startskottet för julen för henne som textilslöjdslärare. Det är då som de börjar med julklappaproduktion och vinterskapande av olika slag.

– Jag tycker att det här är så bra, för det kan passa alla – oavsett vilka traditioner man har, om man tillbringar julen ensam eller tillsammans med en stor familj. Det spelar ingen roll om du firar jul eller inte, för de flesta brukar ändå tycka att det är vackert när det lyses upp i vintermörkret.

Mer om Advent i Mark

Advent i Mark är ett paraplybegrepp som samlar de evenemang som pågår i Marks kommun under perioden 1 december–12 januari.  På webbplatsen upplevmark.com hittar du de olika evenemang som pågår. För att se alla de fönsterdekorationer som skapas i Rydal och på andra orter i kommunen, följ #adventimark i sociala medier.

Klicka här för att läsa mer om de evenemang som ingår i Advent i Mark

Klicka här för att läsa mer om hur du kan delta i Advent i Mark

Klicka här för att läsa mer om den lysande fönster i Rydal

Publicerad av: Marks kommun