Rydals Företagscenter

Senast uppdaterad den 6 december 2023

Rydals Företagscenter, Boråsvägen 237, Rydal
Det var här i Rydal som industrimannen Sven Erikson 1853 byggde Sjuhärads första spinneri. Maskinerna smugglade han ut från Manchester och kraften att driva dem kom från Viskan med hjälp av ”werldens beste Waterhjul” som den engelske spinnmästaren uttryckte det. Idag visar Rydals museum delar av fabrikens maskinpark på mellanplanet.
Företagshusets panncentral levererar fjärrvärme till bostäder och företag i Rydal.

Vill du veta mer, klicka på pdf filen längst ner på sidan.

Nedan hittar du lokaler som är lediga och väntar på dig i Rydal.

Kontakta oss för mer information och visning. Kontaktuppgifter hittar du längst ner på sidan.

Rullsalen – Lediga lokaler för uthyrning

Högst upp i huvudbyggnaden under det välvda taket finns Rullsalen. 

När man står i denna stora sal på 1 000 kvadratmeter med alla fönster i både tak och vid sidorna, tänker man gärna kreativa tankar. Här finns gott om plats för sådana. En osannolikt vacker och rymlig lokal där inspirationen kan flöda fritt. En gång i tiden rullades här tråd från små spolar till större rullar. Nu står tiden stilla och historien hörs i väggarna när man skådar ut över Viskan. 

Pelarsalen - Ytor finns för uthyrning

Längst ner i huvudbyggnaden med Viskan alldeles utanför dörren, ligger Pelarsalen. Här har under årens lopp både kardats och spunnits. De många gjutjärnspelarna från Manchester bidrar till det nästan lite sakrala intryck man får i denna tusen kvadratmeter stora lokal.

Lokalen ligger i markplanet, är lättillgänglig för transporter och anpassningsbar för olika verksamheter.

Kardrummet - Uthyrt

Kardrummet ligger på baksidan av huvudbyggnaden i en senare tillbyggnad. Den 400 kvadratmeter stora lokalen är i dagsläget uppdelad med skiljeväggar i ett antal kontorsmoduler med en generös konferens- och mötesdel mitt i.

Genom hela lokalen ligger ett vackert trägolv. Takhöjden är generös och de många fönstren ger ett ljust och inbjudande intryck. Här finns också ett pentry samt egen lastbrygga för varutransporter. 

Lagerlokal 120 kvm – Uthyrd

Mycket fräsch lagerlokal med närhet till lastbrygga samt möjlighet att ha en kontorsdel i lokalen. 

Lokal 1801 - Uthyrd

Bakom huvudbyggnaden ner mot kraftverket och den brusande Viskan finns en utomordentligt vacker kontorslokal i det som en gång i tiden förmodligen var en lokal för utleveranser från spinneriet. Det vittnar lastbryggan, den stora vågen och de imponerande traverserna om. I dag är dessa tidsmarkörer mest en skön syn för ögat. En skön syn är också den vackra kakelpanelen som löper runt väggarna samt det rustika trägolvet. I dagsläget är lokalen uppdelad i kontorsmoduler. Kontorslokalen är 226 kvadratmeter stor.

Fler lokalmöjligheter

Ytterligare lokaler finns tillgängliga i fastigheten. Meddela oss ditt behov så ska vi se vad vi kan hjälpa till med. Samtliga ingångar är larmade för er trygghet och kostnaden ingår i hyran.

Publicerad av: Marks kommun