Lediga lokaler Rydal

Senast uppdaterad den 18 mars 2021

Rydal - Lediga lokaler i kulturhistorisk miljö.

I det gamla spinneriet finns ett stort antal lokaler, stora och små. I de flesta finns det någon form av verksamhet men några står tomma, bland dem två riktigt stora lokaler och ett par något mindre.

Fotograf: Anna Sigge

 

Rullsalen

Högst upp i huvudbyggnaden under det välvda taket finns Rullsalen. En gång i tiden rullades här tråd från små spolar till större rullar. Nu står tiden stilla här. Ett tag var det tänkt att kommunens tjänstemän skulle fylla lokalen, men de planerna ändrades.

När man står i denna stora sal på 1.000 kvadratmeter – egentligen osannolikt vacker med alla fönster i både tak och vid sidorna, som gör ljuset i rummet så skirt – tänker man gärna kreativa tankar. Här finns gott om plats för sådana. 

Bilder från Rullsalen. Klicka för större bilder.

   

Pelarsalen

Längst ner i huvudbyggnaden med Viskan alldeles utanför dörren, ligger Pelarsalen. Här har under årens lopp både kardats och spunnits. De många gjutjärnspelarna från Manchester bidrar till det nästan lite sakrala intryck man får i denna tusen kvadratmeter stora lokal.

Lokalen ligger i markplanet, är lättillgänglig för transporter och anpassningsbar för olika verksamheter.

Kardrummet

Kardrummet ligger på baksidan av huvudbyggnaden i en senare tillbyggnad. Den 400 kvadratmeter stora lokalen är i dagsläget uppdelad med skiljeväggar i ett antal kontorsmoduler med en generös konferens- och mötesdel mitt i.

Genom hela lokalen ligger ett vackert trägolv. Takhöjden är generös och de många fönstren ger ett ljust och inbjudande intryck. Här finns också ett pentry.

Lokal 1801

Bakom huvudbyggnaden nere mot kraftverket och den brusande Viskan finns en utomordentligt vacker kontorslokal i det som en gång i tiden förmodligen var en lokal för utlveranser från spinneriet. Det vittnar lastbryggan, den stora vågen och de imponerande traverserna om. I dag är dessa tidsmarkörer mest en skön syn för ögat. En skön syn är också den vackra kakelpanelen som löper runt väggarna samt det rustika trägolvet. I dagsläget är lokalen uppdelad i kontorsmoduler. Kontorslokalen är 226 kvadratmeter stor

Till denna lokal hör en mindre förrådslokal och en större lagerlokal på cirka 120 kvadratmeter.

Många verksamheter

Runt om i denna enorma fastighet finns en mängd olika verksamheter. Från museet, hantverkskollektivet Aklejas butik och Marks idrottshistoriska sällskap till lokala hantverkare, konstnärer och affärsdrivande företag.

I lokalerna finns Rydals konferenscenter som drivs av Marks kommun. Här finns sju rum av varierande storlek, från mindre grupprum till den stora Abbotsalen med alla tekniska hjälpmedel och som har plats för 150 personer. Flera av rummen har namn efter byggnader i Rydal – Åbönninga, Runnabönninga, Kanalbönninga, Snurrebacken.

 

Tveka inte att kontakta oss för mer information och visning. 

Nedan kan du även ladda ned en PDF-presentation om Rydal – med plats för både historia och framtid

Publicerad av: Marks kommun