Sidans innehåll

Program och inriktningar på Marks Gymnasieskola

Marks Gymnasieskola har ett ovanligt brett utbud av utbildningar. Förutom fem högskoleförberedande program, har vi hela tio yrkesprogram med massor av inriktningar som du kan läsa som lärling. Vi har också introduktionsprogram och anpassad gymnasieskola.

Att börja gymnasiet är spännande och stort och ger dig massor av möjligheter. Om du redan vet vad du vill jobba med i framtiden är kanske valet av program lätt, men du måste inte ha planen klar. Vilket program du än väljer kan du bli behörig för högre studier efter gymnasiet.

Det viktigaste är att du väljer något du tycker är kul, då blir skoltiden både lättare och roligare. Fundera på vad som är viktigt för dig och prata gärna med personer som känner dig.

Du kan alltid ta hjälp av våra studie- och yrkesvägledare.

Ansökan

Du söker till oss via Antagningsenheten Sjuhärad. Läs mer om ansökan till våra utbildningar här.

Programkatalog

Du kan beställa vår programkatalog eller läsa den digitalt här. Katalogen innehåller inte bara information om vilka gymnasieprogram vi har på Marks Gymnasieskola, utan även intressanta reportage och artiklar om våra elever och vår skola.

Du hittar också information om alla våra utbildningar på sidan Våra utbildningar.

Bläddra i programkatalogen på webben

Här kan du läsa vår interaktiva programkatalog digitalt (öppnas i helskärmsläge in nytt fönster). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Uppdaterad:

Informationsägare: Barn- och utbildningsförvaltningen