Taxa för torgplatser

Senast uppdaterad den 21 januari 2021

I Marks kommun finns tre torgplatser, Mor Kerstins torg i Kinna, Parktorget i Skene och Fritsla torg – samtliga öppna för torghandel. Vill du driva försäljning på något av dem? Här hittar du mer information om vad det kostar.

På torgen råder handel på helgfria torsdagar, fredagar och lördagar. Vill du anordna något en annan dag? I så fall behöver du ett tillstånd ifrån polisen.

Torgavgifter

Som torghandlare får du högst använda 20 kvadratmeter per försäljningstillfälle.   

  • Yta mindre än 10 m2: 150 kr/dag 
  • Yta större än 10 m2: 250 kr/dag
  • Årsplats: 250 kr/m2 och år  

Avgifterna gäller under förutsättning att du som säljare samlar ihop och tar bort ditt skräp ifrån din plats.

Begränsad torghandel vid jul

Mellan den 25 november och 30 december ställs julbord upp på Mor Kerstins torg. Som torghandlare måste du anpassa sig till julhandeln.

Inställd torghandel

Inga aktuella datum.

Kontakta oss

Har du några frågor om att driva torghandel i vår kommun? Hör gärna av dig så hjälper vi dig. Se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Du kan nu göra ansöka om torgplats via  e-tjänst

För att ansöka använd länken för att komma till vår tjänst för markupplåtelse och torghandel. Skapa först konto, logga sedan in och välj ”markupplåtelse” och sedan typ ”torghandel”. Fyll i alla uppgifter och markera på kartan och skicka in. Vi återkopplar därefter till er.

 

För övriga frågor kontakta tsn@mark.se

Avgiftsfri torghandel under coronapandemin

Med anledning av rådande situation med covid-19, så har Marks kommun fattat beslut om att företag ska få använda allmänna försäljningsplatser för torghandel de dagar handeln har öppet. Torghandel tillåts på Mor Kerstins torg och Sätraplan i Kinna, Parktorget i Skene samt Fritsla Torg. Handel får bedrivas alla dagar i veckan, helgfri måndag till och med fredag mellan klockan 08.00 och 18.00 samt under lördag, söndag och helgdagar mellan klockan 10.00 till 16.00. Antalet torgplatser är begränsat till en per företag/näringsidkare. Ingen avgift för torghandeln kommer faktureras och övriga regler i den lokala ordningsföreskriften för torghandel fortsätter att gälla. Platserna tilldelas i den mån det finns plats. Vissa tillståndsinnehavare har redan i dagsläget ansökt om tillstånd enligt de vanliga reglerna och det krävs nu att samförstånd och respekt visas mellan de olika aktörerna. Platserna tilldelas av teknik- och serviceförvaltningen dit man ansöker via kommunens e-tjänst: https://kartor.mark.se/permits/

Giltighetstid

Besluten ovan om undantagsregler under pandemin gäller i första hand till och med 30 juni 2021.

 

Publicerad av: Marks kommun