Taxa för torgplatser

Senast uppdaterad den 19 februari 2024

I Marks kommun finns tre torgplatser, Mor Kerstins torg i Kinna, Parktorget i Skene och Fritsla torg – samtliga öppna för torghandel. Vill du driva försäljning på något av dem? Här hittar du mer information om vad det kostar.

På torgen råder handel på helgfria torsdagar, fredagar och lördagar. Vill du anordna något en annan dag? I så fall behöver du ett tillstånd ifrån polisen.

Torgavgifter

När det kan ske med hänsyn till tillgången på platser kan en försäljare ansöka om max två saluplatser. I sådana fall ska platserna vara belägna intill varandra.  

  • En plats ca 22 m2: 250 kr/dag 
  • Årsplats: ca 22 m2: fast avgift om 5500 kr/år  
  • Elkostnad: 150 kr per dag

Avgifterna gäller under förutsättning att du som säljare samlar ihop och tar bort ditt skräp ifrån din plats.

Taxor för torghandel hittar du i kommunens dokument för taxor och avgifter. 

Till kommunens taxor och avgifter

Begränsad torghandel vid jul

Mellan den 25 november och 30 december ställs julbord upp på Mor Kerstins torg. Som torghandlare måste du anpassa sig till julhandeln.

Inställd torghandel

Inga aktuella datum.

Ny e-tjänst på gång

Vi kommer inom kort börja med en ny e-tjänst för bokning av torghandelsplatser. Mer information om detta presenteras på denna sida. 

Kontakta oss

Har du några frågor om att driva torghandel i vår kommun? Hör gärna av dig så hjälper vi dig. Se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Du kan nu göra ansöka om torgplats via  e-tjänst

För att ansöka använd länken för att komma till vår tjänst för markupplåtelse och torghandel. Skapa först konto, logga sedan in och välj ”markupplåtelse” och sedan typ ”torghandel”. Fyll i alla uppgifter och markera på kartan och skicka in. Vi återkopplar därefter till er.

 

För övriga frågor kontakta tsn@mark.se 

Publicerad av: Marks kommun