De uppträder på årets Mingla i Mark

Lamix och Julia Adams - årets artister på Mingla i Mark.

Foto: Lamix och Julia Adams - årets artister på Mingla i Mark. Foton: Mats Bakken och Jens Nordström. OBS! Bilden är ett fotomontage.

Senast uppdaterad den 2 april 2019

Det bjuds på både pop och hiphop vid årets Mingla i Mark. På scenen står artisterna Lamix och Julia Adams – framröstade av de unga i Mark.

Mingla i Mark är Marks kommuns stora drogfria arrangemang som hålls i samband med skolavslutningen i Kinna centrum.

Som tidigare handlar det om artister i toppklass, och liksom förra året har ungdomar i Mark kunnat rösta fram vem de vill se och höra uppträda. I år föll alltså valet på Julia Adams och Lamix.

Om Julia Adams

Julia Adams är en del av den nya generationens unga, begåvade, skinn på näsan-artister och låtskrivare i Sverige. 2015 släppte hon debut-EP:n Chanslös under eget namn och sedan dess har Julia fortsatt gå sin egen väg och skapat drömmig, beatbaserad popsaga efter vart annan. Allt jag nånsin, Som jag, 0400AM, deja vu, och senaste singeln R, alla skrivna av henne själv.

Julia skriver texter på svenska, personliga och medryckande vare sig det är ballader, R’n’B, eller renodlade poplåtar, och alltid med hög igenkänningsfaktor – om det så handlar om vänskapsrelationer som plötsligt tar slut, destruktiva förhållanden eller att väckas av det där booty call-messet mitt i natten.
Sedan Chanslös har Julia turnerat runt ett slutsålt Sverige som förband åt Mwuana samt öppnat för Jonathan Johansson. Alla tre singlarna från EP:n fick rotation hos P3, likaså singlarna efter det, Spegelbild, deja vu och R. Allt jag nånsin valdes även till sjätte bästa låt under 2015. Julia har också uppmärksammats för sin solomusik i bloggar och andra medier, och tidningen GAFFA listade henne överst på deras lista över up-and-coming artister under 2016. Hon har dessutom en röst som klarar i princip vilken låt som helst och hon har gjort hyllade covers av allt från Drake’s Hotline Bling till Zara Larssons Only you (Bara du).

Om Lamix

Lamix har på egen hand lyckats bygga en stark fanbase och efter att förra året ha kammat hem P3 Guld-titeln ”Framtidens artist” ligger världen för hans fötter. Under det gångna året har Lamix hunnit dela med sig av flertalet singlar som alla cementerar hans position som en av våra mest spännande urbana artister.

Sommaren 2017 debuterade 20-åriga Lamin Mbergan med låten ”Hey Baby” och förra året släpptes andra singeln ”Lamborghini”. Lamix har redan sålt dubbelplatina och har också hunnit bli Grammisnominerad. Nyligen släpptes första singeln ”Ankare” och titelspåret ”Ingen Som Hör” från kommande debut-EP:n och ”Ankare” gick rakt in på plats 28 på topp 50 Spotify och streamades över 100 000 gånger under första dygnet. Debut-EP "Ingen som hör" släpptes under 2018, och är genomgående producerad av den Grammisnominerade producenten Pablo Paz. Räkna med hits, känsla och hiphop på svenska av högsta klass.

Publicerad av: Marks kommun