Stor uppslutning vid Singla 2020

Senast uppdaterad den 12 juni 2020

Ungdomsarrangemanget Singla gick av stapeln på onsdagskvällen den 10 juni. Trots anpassningen till rådande restriktioner blev arrangemanget en stor succé.

När årets utbrott av covid-19 var ett faktum fick det årliga ungdomsarrangemanget Mingla byta upplägg. Istället för att arrangera konsert, disco och nykterhetstävling i samband med skolavslutningen arrangerades mindre tävlingar ute i orterna.

Deltagandet var högt och lockade ungdomar i 14 orter runt om i kommunen. Att tävlingen flyttade ut i orterna var något som blev särskilt uppskattat.

- Det var väldigt uppskattat av både föräldrar och ungdomar. Alla föräldrar har varit väldigt positiva till att vi kom ut till orter i ytterområden, säger Tobias Yrfors, ungdomshandledare.

Tävlingen genomfördes i två steg där deltagaren först fick blåsa i en nykterhetskontroll, för att sedan genomföra en balansbana. Arrangemanget livesändes med sommarlovshälsningar och underhållning, något som lockade många tittare. Omställningarna blev med andra ord en succé, och arrangörerna Ung i Mark är väldigt nöjda med kvällen.

- Vi var väldigt nöjda med arrangemanget. Vi träffade många glada ungdomar och hela kvällen genomsyrades av glädje. Det var mycket glädje runtom i kommunen, vilket var extra kul att se, säger Tobias Yrfors.

Totalt delades 10 st priser ut till ett vinstvärde av 50 000 kr

Vinnare blev:

1:a pris till ett värde av 10 000 kr gick till Omar i Skene.

2:a pris till ett värde av 7 500 kr/st gick till Alva i Fritsla och Ebbe i Horred.

3:e pris till ett värde av 5 000 kr/st gick till Gabriel i Skene, Lea i Fritsla och Ludvig i Rydal.

4:e pris till ett värde av 2 500 kr/st gick till Alea i Fritsla, Oskar i Sätila, Willhelm i Kinna och Valdemar i Fritsla.

Vill du veta mer om våra sommaraktiviteter för unga?
Här kan du läsa mer

Publicerad av: Marks kommun