Språkkompis

Senast uppdaterad den 16 november 2017

Är du ungdom mellan 16-20 år och nyfiken på andra språk? Bli språkkompis och dela med dig av din kultur och bekanta dig med en annan!

Språkkompis är ett projekt som riktar sig både till dig som är svensktalande och till dig som är nyanländ till Sverige. Ungdomar som nyligen har flyttat till Sverige behöver en språkkompis för att komma igång med svenskan och lära känna det svenska samhället. I utbyte får du som är svensktalande en språkkompis som visar och skapar förståelse för andra kulturer. Tillsammans arbetar ni mot fördomar och skillnader. 

Så här går det till

Personal från kommunen hjälper er med den första kontakten och finns som stöd och följer upp er vänskap. Det är du och din kompis som bestämmer hur ofta ni vill träffas och vad ni vill göra, tillsammans med personal gör ni upp en planering för träffar och aktiviteter. Efter planeringen kan du och din kompis träffas på egen hand.

Projektet pågår under 6 månader, vi avslutar med en träff med aktivitet och utdelning av intyg. 

Anmälan

Du som vill bli språkkompis anmäler dig i formuläret nedan. Har du frågor kan du kontakta Iva Raeva Lindblom, telefon 0704 49 04 59, e-post iva.raevalindblom@mark.se. 

Anmälan Språkkompis

Kön

Publicerad av: Marks kommun