Ändra, byta eller avsluta hjälp

Senast uppdaterad den 30 november 2017

Socialtjänsten har i uppdrag att lyssna på båda sidor och se till att det blir så bra det går, både för dig och dina föräldrar. Dina åsikter är viktiga, men ibland kanske du inte får igenom det du vill.

Vissa saker måste socialsekreteraren göra för att lagen säger det. Dina föräldrar eller vårdnadshavare har också rätt att bestämma i en del frågor om ni tycker olika. Det är viktigt för oss att du förstår varför beslut har fattats. Fråga gärna din socialsekreterare.

Vad händer när jag blir 15 år?

När du blir 15 är är du juridisk part. Det betyder att du har rätt att säga ja eller nej till den hjälp vi erbjuder dig.

Vad händer när jag blir 18 år?

När du blir 18 år är du myndig och bestämmer själv om du vill ha kontakt med oss och om du vill ha hjälp från oss. Dina föräldrar inte längre dina vårdnadshavare och du bestämmer själv om vi ska ha kontakt med dem eller inte. Du bestämmer också om de ska få veta att vi har kontakt med dig.

Hur får jag kontakt med den som bestämmer?

Det är din socialsekreterare som fattar beslut om vilken stöd och hjälp du får utifrån de lagar som finns.

Har du glömt hur du får kontakt med din socialsekreterare kan du ringa och fråga efter hen på växeln, telefonnummer 0320 21 70 00. Har du glömt vad hen heter kan du ringa mottaget och berätta att du undrar vem som är din socialsekreterare, telefonnummer 0320 21 79 55.

Publicerad av: Marks kommun