Stödverksamheter för unga

Senast uppdaterad den 18 december 2020

Du som är mellan 13–25 år är välkommen till oss på ungdomsmottagningen om du önskar rådgivning om preventivmedel, sex och relationer eller om du vill ha någon att prata med om du mår dåligt.

Ungdomsmottagningen i Marks kommun

Ungdomsmottagningen är till för dig mellan 13-25 år. Barnmorska och kurator finns på mottagningen. Ibland kan man också få hjälp att träffa läkare, gynekolog eller en psykolog.

Det här kan du få hjälp med

Personalen kan hjälpa och stödja dig såväl när det gäller kroppsliga saker som frågor som rör ditt liv. Du kanske vill prata om relationer, din framtid eller sex. De flesta problem man kan ha som ung kan du fråga om. Du kan även testa dig för könssjukdomar.

Kontakt

Kungsfors center
Industrigatan 2
511 62 Skene
Telefon: 0320-77 93 88

UMO - din ungdomsmottagning på nätet

Det finns också en nationell ungdomsmottagning på nätet.
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år.
På UMO kan man hitta svar på sina frågor om sex, hälsa och relationer.
Du når ungdomsmottagningen på nätet på www.umo.se

Stödverksamheter till unga

Killar.se

Killar.se är en stödsida som drivs av organisationen MÄN och riktar sig till dig som definierar dig som ung kille mellan 10-20 år. Till chatten kan du vända dig helt anonymt med tankar, funderingar eller frågor. Är det kanske jobbigt hemma eller i skolan? Känner du dig ensam? Har du hamnat i en knepig situation som du inte vet hur du ska ta dig ur? Eller så mår du bara dåligt och vet inter riktigt varför? Oavsett vad du går igenom kan du skriva i stödchatten.

 

Tusen Möjligheter

1000 Möjligheter är en ungdomsjour som vänder sig till alla barn och unga oavsett kön. Hos 1000 Möjligheter kan du få hjälp och stöd via chatt eller egen stödkontakt. Vi vänder oss till dig som har upplevt våld i en partnerrelation eller haft/har sex mot ersättning. Du kan vara anonym. Det innebär att de inte får föra vidare det du berättat till andra personer, varken vad ni har pratat om eller berätta om vem du är.

 

Ungarelationer.se

Ungarelationer.se är en nationell stöd- och kunskapsplattform för att motverka killars våld mot tjejer och våld i unga partnerrelationer. Hit kan du mellan 15-20 år vända dig oavsett om du blir utsatt, är den som utsätter eller är en kompis.

 

Linnamottagningen

Är du tjej eller kille och utsatt för kontroll, begränsningar, hot eller våld av familj eller släkt? Linnamottagningen erbjuder rådgivning, stöd och skydd akut och långsiktigt.

Tfn: 08- 728 00 55

Jourtelefon för ungdomar: 020 -40 70 40 (kostnadsfritt och anonymt)

 

 

Publicerad av: Marks kommun