Sidans innehåll

Om kommunkoreograferna

Kommunkoreograferna ska förhålla sig till Marks vision på temat Marknära och genomföra aktiviteter nära kommunens invånare - relaterat till kommunens övergripande mål om Bästa barnkommun och Bästa företagskommun.

När började det?

Projektet pågår i Marks kommun mellan den 1 september 2023 och den 31 augusti 2024.

Under hösten 2023 mötte kommunkoreograferna skolungdomar på högstadiet, barn på förskolor och koreograferade och dansade till texter av författaren Maria Richardsson.
De hade också ett eget fönster på Rydals museum och invigde det årligt återkommande evenemanget Lysande fönster i Rydal.

Var kan man hitta dem?

Alla evenemang annonserar via facebooksidan Kultur i Mark.
Följ sidan och få all information du behöver.
Offentliga större evenemang hittar du även på www.upplevmark.se

Föreningar, arbetsplatser och äldreboenden

Parallellt med offentliga framträdanden pågår möten med människor och dans i olika åldrar runt om i Mark. På äldreboenden har dansen knutits an till dansminnen från förr.

Flera arbetsplatser har gestaltat sina yrken via dansrörelser i korta videos som läggs på sociala medier. Till exempel visar biblioteket, hemtjänsten, Marks Bostad sina arbetsspecifika uppgifter på ett helt nytt sätt.

Vad händer i sommar?

Under vår och sommar 2024 har vi kunnat möta dem under Dansens dag 29 april, där hela dagen fylldes av deltagande från lokala grupper i Mark i kombination med koreografernas egna dansinslag i samverkan med några av Region Teater Västs dansare som bor i Mark.

Väverskans dag som också är en återkommande årlig dag som firas andra lördagen i maj, invigdes med en Dansväv runt skulpturen ”De tusen väverskorna” utanför Kinna konserthus och teater.

Hedbo har fått återkommande besök och många unga har hakat på danstillfällena utomhus, till exempel under lovveckorna i vår.

Under sommaren kommer koreograferna tillsammans med feriearbetande unga kommunutvecklare att dyka upp på olika ställen i kommunen.

Innan de lämnar vår kommun kommer de att ordna en dansdag för alla som vill.
En speciell sommarfest samlar de äldreboenden som de dansat med under våren och genomförs den 28 juni på Hjortnäs festplats.

 

Vill du veta mer?

Kontakta Carola Melo, projektledare för kommunkoreograferna.

Mejladress: carola.melo@mark.se

Telefon: 0320-21 70 60

Uppdaterad:

Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen