Sidans innehåll

Film, musik och teater

Mark kommun erbjuder en rik variation av kulturella upplevelser, från biografer och teater till musik och barn- och ungdomskultur.

Biografer och film

Det finns två biografer i Mark, Bio Folkan Skene och Fotskäls Bio. Det finns också en filmstudioförening och kommunen visar till viss del film inom programserier. För elever i skolan visas skolbio för utvalda årskurser. Här arbetar vi också med filmworkshoppar för den som vill.

Skene Bio Folkan | Bio.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Fotskäls Bio (fotskalsbio.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Musik

I Mark finns en kommunal kulturskola dit barn och unga kan söka sig för att till exempel lära sig ett instrument, teater, cirkus eller dansa. Konserter och föreställningar från GöteborgsOperan gästar oss emellanåt. I ordinarie programserier finner du också konserter med mindre ensembler och grupper. Mark Big Band anordnar emellanåt storbandskonserter och även kyrkor, hembygds- och bygdegårdar arrangerar konserter av olika slag och genrer.

Läs mer om Kulturskolan i Mark

Sångturen är ett allsångsprojekt med Kulturskolan i Mark som riktar sig till alla förstaklassare i Mark.

Läs mer om Sångturen.

Teater

Våra unga i förskola/skola får uppleva teaterföreställningar från scen under sin skolgång. Det finns också en Riksteaterförening Mark som arrangerar teaterföreställningar för vuxna. Det finns också en amatörteaterförening, Marks Teatergrupp, för den som själv vill stå på scen och delta i föreningens föreställningar. De härbärgerar i ett konserthus och teater från 1920-talet mitt i Kinna.

Barn- och ungdomskultur

I Mark får alla barn från 5 till 16 år via skola och förskola ta del av musik- eller teaterföreställning, bio, workshop eller andra kulturupplevelser. På fritiden har vi program från olika scener för barn och familj. Vill du veta mera hör av dig till kultur- och fritidsförvaltningen så hjälper vi dig.

Kontakta kultur- och fritidsförvaltningen

Telefon går via kontaktcenter

Telefon: 0320-21 70 00

Mejladress: kfn@mark.se

Förvaltningschef: Rasmus Torngard

Besöksadress: Boråsvägen 40, Kinna

Postadress: Marks kommun, 511 80 Kinna

Uppdaterad:

Informationsägare: Kultur- och fritidsförvaltningen